Hlavní obsah

Skutečná liga láká do dalšího ročníku

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečná liga je česká hudební soutěž v živém hraní. Do jedenáct let trvajícího projektu mají kapely možnost přihlásit se do 30. června. Postupující budou zařazeny do semifinále, v němž zahrají naživo před odbornou porotou složenou z hudebních osobností, kritiků a novinářů.

Foto: archiv kapely

Kapela Lola, dříve Lola běží, ve Skutečné lize uspěla.

Článek

Vítěz Skutečný ligy získá ceny v hodnotě 500 tisíc Kč a možnost zahrát si na předních hudebních festivalech, například na Benátské!, Okoři se šťávou nebo Basinfirefestu.

„Chceme jít jinou cestou, než je běžné. Jiné soutěže v mnoha ohledech zkreslují reálnou situaci, když do nich mohou nastoupit pouze kapely, které mají dostatek finančních prostředků, aby mohly vyrobit demonahrávku. Výběr v těchto případech ovlivňuje také kvalita nahrávky. Dochází i k situacím, kdy jsou z demonahrávek vybrány i kapely, které již neexistují nebo dávno hrají jinou muziku. Proto se naše soutěž jmenuje Skutečná liga. Je určena pro všechny a je férová,“ říká organizátor Lukáš Fousek.

Kapely se do nového ročníku soutěže mohou hlásit do čtvrtka 30. června tak, že se jednoduše zaregistrují na stránkách MusicMap.cz.

Nejúspěšnějšími kapelami z historie Skutečné ligy jsou Hentai Corporation, Lola běží, Segment, Pankix, X-left to Die.

Reklama

Výběr článků

Načítám