Hlavní obsah

Porta slaví padesát let

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již padesátý ročník festivalu Porta se uskuteční 24. až 26. června v Lesním divadle v Řevnicích. Objeví se na něm třicet vítězů předešlých ročníků a proběhne i soutěž o sošku Porty 2016.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Na Portě se představí i Wabi Daněk.

Článek

Hosty z let 1967–2015 jsou Spirituál Kvintet, Fešáci, Wabi Daněk, Kamelot, Samson Lenk, Pavel Žalman Lohonka, COP, Robert Křesťan, Nezmaři, Epydemye, Zelenáči, Vojta Kiďák Tomáško, New Rangers, Pacifik a mnoho dalších hvězd české folkové scény.

Pro vítěze posledních ročníků je to skvělá příležitost postavit se do jedné řady s bardy naší folkové a country scény.

V soutěži vystoupí 18 kapel a interpretů, kteří se probojovali do finále Porty z šestnácti oblastních kol v České republice, a další dva z řevnického semifinále. Soutěž dává příležitost začínajícím skupinám a je určena především pro žánry folk & country, písničkáře, bluegrass, trampské, ale i blues.

Letos se budou udělovat i Zlaté Porty, což je ocenění za přínos v žánru nebo pro samotný festival Porta.  V minulosti získali Zlaté Porty např. Karel Plíhal, Jarek Nohavica, Wabi Daněk, Spirituál Kvintet, Pacifik a mnoho dalších osobností tohoto žánru. Na Portě se také pokřtí jubilejní CD a DVD Porty a dojde i na krájení padesátiletých dortů.

Reklama

Výběr článků

Načítám