Hlavní obsah

Špičkový thriller Sicario s Brolinem a Bluntovou odstartoval trilogii

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Sicario nebude mít jen obyčejné pokračování. Vypadá to, že jeho úspěch povede ke vzniku nové samostatné trilogie.

Foto: Lionsgate

Josh Brolin ve filmu Sicario

Článek

Režisér Denis Villeneuve přišel s temným Sicariem v roce 2015. Dobře vystavěný scénář Taylora Sheridana se odehrával na pomezí Mexika a USA. Sicario vyniklo syrovým prostředím a kamerou, která se vyžívá nejen v leteckých záběrech na nehostinnou poušť, ale hlavně v děsivých zákoutích, šedivých základnách, klaustrofobních podzemních místnostech. Podstatné byly ale hlavně postavy: Josh Brolin jako cynik, který už dlouho pracuje mimo rámec zákona, a Emily Bluntová jako čestná strážkyně zákona.

Foto: Lionsgate

Emily Bluntová ve snímku Sicario

Stefano Sollima nyní chystá film Soldado. „Chceme udělat tři filmy se stejnými hlavními herci ve stejném světě,“ sdělil režisér, podle nějž samotné Soldado nebude mít se Sicariem až tolik společného. ”Není to vlastně skutečné pokračování, je to samostatný film, úplně jiný příběh se dvěma stejnými postavami, které jste viděli v Sicariu,“ dodal.

Benicio del Toro a Josh Brolin potvrdili, že se vrátí, Emily Bluntová ale zřejmě z projektu vypadla. Denis Villeneuve už se na trilogii také podílet nebude, pracuje totiž na dlouho očekávaném druhém dílu Blade Runnera, kde bude hrát Ryan Gosling.

Reklama

Výběr článků

Načítám