Hlavní obsah

Z nových knih: Potterová, Kosatík, Ackroyd i Bagshaweová

Právo, František Cinger

Týden přináší detektivní příběhy ze současnosti i dávné minulosti, portrét fenomenálního Emila Zátopka i pohledy do světa islámu.

Článek

Alexandra Potterová: Láska z Paříže

Foto: Kristián

Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, gramofonová deska s nostalgickým šansonem Jʼattendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou, přijíždějící do Paříže se svými nadějemi.

Kristián, přeložila Ivana Mičínová, 320 stran, 279 Kč

Pavel Kosatík: Emil Běžec

Foto: Radioservis

Úryvky z prvního uceleného životopisu sportovní legendy Emila Zátopka doplněné dokumentárními nahrávkami čte Ivan Trojan.

Radioservis. CD mp3, 4:19 hodin, 299 Kč

Witold Szabłowski: Vrah z města meruněk. Příběhy z Turecka

Foto: Dokořán

Reportér ukazuje nejen geografickou rozkročenost Turecka mezi Evropou a Asií. Hned na úvod vchází do parku, kde se kvůli náhodnému sexu scházejí homosexuálové. Představuje se jako pozorný posluchač se štěstím na to, být včas na správném místě.

Dokořán, přeložila Barbora Gregorová, 224 stran, 298 Kč

Peter Ackroyd: Hawksmoor

Foto: Paseka

Londýn počátku 18. století, pozvolna se vzpamatovávající z následků ničivého požáru. O dvě stě padesát let později vyšetřuje londýnský detektiv Nicholas Hawksmoor záhadnou sérii brutálních vražd, ke kterým dochází poblíž katedrál architekta Nicholase Dyera.

Paseka, přeložila Johana Labanczová, 290 stran, 299 Kč, e-kniha 149 Kč

Renata Štulcová: Bratrstvo růže

Foto: JaS

Zavítáme do Prahy za doby Otce vlasti. Václavu IV. je patnáct let. Petr Parléř staví Kamenný most a Svatovítský chrám a své mistrovství předává nadšeným učedníkům, včetně mladého kralevice. Několikrát narazíme na bezhlavého templáře a zúčastníme se rytířského klání.

JaS, 280 stran, 279 Kč

Alyson Noëlová: Nedostižní

Foto: HarperCollins

Layla Harrisonová hodlá skoncovat s vysedáváním na pláži, Aster Amirpourová má chuť seřvat každého dalšího vedoucího castingu, Tommy Phillips sní o tom, že si koupí dvanáctistrunnou kytaru a prorazí cestu do života slavného otce, který ho kdysi opustil...

HarperCollins, přeložila Lucie Simerová, 336 stran, 299 Kč

Louise Bagshaweová: Kariéristky v akci

Foto: BB Art

Rowena a Topaz, kamarádky ze studií, pozdější rivalky a posléze znovu nejlepší přítelkyně, si vybudovaly skvělou kariéru a ocitly se na vrcholu. Ale obě ženy musí čelit hořké pravdě, že když se člověk dostane na výsluní, nepřátelé skrytí ve stínu jen čekají na svou příležitost

BB art, přeložila Lucie Johnová, 336 stran, 299 Kč

Karima Bennouneová: Tady vaše fatwa neplatí

Foto: Vyšehrad

Autorka knihy navštívila v průběhu několika let řadu zemí od Kanady, Francie a Ruska přes Afghánistán, Pákistán, Alžírsko, Tunisko, Mali, Niger a Senegal až po Palestinu a Izrael. Vedla desítky rozhovorů s těmi, kdo zápasu s islámským extremismem zasvětili život.

Vyšehrad, přeložili M. Ponocná, J. Manďák, K. Brabcová, 400 stran, 348 Kč

Lenka Klicperová a Markéta Kutilová: Islámskému státu na dostřel II

Foto: Mladá Fronta

Pokračování úspěšné knihy líčí dramatické zážitky uznávaných reportérek z fronty a ze syrského města Kobaní, které pomalu povstává z ruin.

Mladá fronta, 152 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám