Hlavní obsah

V úterý se v Praze představí jedna z nejlepších kapel současnosti, Biffy Clyro

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Velkém sále pražské Lucerny vystoupí v úterý 7. června ceněná skotská rocková kapela Biffy Clyro. Její koncert bude výjimečný nejenom proto, že je proslulá naprosto živelnou prezentací svých písniček, ale i kvůli tomu, že představí i ochutnávky ze svého nového alba.

Foto: Warner Music

Biffy Clyro patří k nejlepším britským kapelám současnosti.

Článek

Biffy Clyro před časem oznámili, že novou desku nazvali Ellipsis a vydají ji 8. července. Bude sedmá studiová v jejich diskografii. Hovoří se o ní již od konce loňského roku, kdy skupina začala plnit sociální sítě nejrůznějšími indiciemi a v rozhovorech o počinu hovořila. Na silvestrovském koncertě v Edinburghu pak představila novou píseň On A Bang.

Zpěvák a kytarista Simon Neil následně označil nové album za nejlepší, jaké kdy udělali. Pro magazín NME také přiblížil, že velkou zásluhu na tom má producent Rich Coste, se kterým spolupracovali poprvé.

„Poslední tři alba jsme nahráli tradičním způsobem, ale Richieho přístup je postavit vás před výzvu. To je devadesát devět procent důvodu, kvůli kterému jsme s ním chtěli pracovat,“ řekl Simon Neil. „Svým sedmým albem řekneme něco nového. Snažíme se jím v sobě opět vyvolat pocit, jako by se jednalo o naše první. Stále na to máme, stále dokážeme šokovat.“

Biffy Clyro se na hudební scéně pohybují od roku 1995. Působí v sestavě Simon Neil (kytara a zpěv), James Johnston (baskytara) a Ben Johnston (bicí). Vstupenky na úterní pražský koncert jsou stále v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám