Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Alenka a Angry Birds

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neoslnivým vítězem posledního víkendového žebříčku domácích kin se stala Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Stačilo jí 34 254 diváků.

Foto: Falcon

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Článek

V pokračování americké fantasy Alenka v říši divů s podtitulem Za zrcadlem si opět zahráli Johnny Depp či Mia Wasikowska.

Alenka se skrz kouzelné zrcadlo dostala zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá s Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost, a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů a musí zachránit Kloboučníka.

Foto: Cinemart

Michael Fassbender (X-Men: Apokalypsa)

Druhé místo patří Angry Birds ve filmu. Legrační animovaní ptáci se dočkali vlastního celovečeráku. Vzteklý Ruďák, neposedný Žluťas a Bombas v něm řeší problém se záhadnými prasaty. Musí zjistit, co mají vepři za lubem, a svůj ostrov před nimi zachránit.

Na třetím místě skončil americký komiksový film X-Men: Apokalypsa. Apocalypse je nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů. Probudil se po tisíci letech a rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.Alenka v říši divů: Za zrcadlem34 254
2.2.Angry Birds ve filmu17 990
3.1.X-Men: Apokalypsa15 836
4.3.Captain America: Občanská válka8 967
5.5.Teorie tygra6 718
6.4.Kniha džunglí5 331
7.7.Návštěvníci 3: Revoluce3 621
8.6.Svátek matek3 227
9.9.Jak se zbavit nevěsty2 205
10.8.Jak přežít single2 098
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám