Hlavní obsah

Nové knihy: Noëlová, May, Burian, Čepelka i Adelle

Právo, František Cinger

Týden přinesl jak milostný román, detektivní příběhy, romány o vztahu muže a ženy, portrét úspěšného herce a textaře Čepelky i zpěvačky Adelle. Samozřejmě také audioknihu a komiks.

Článek

Alyson Noëlová:

Nedostižní

NOvé knihy

Layla Harrisonová hodlá skoncovat s vysedáváním na pláži a raději hlásat trefné postřehy zpoza reportérského pultu. Aster Amirpourová má chuť seřvat každého dalšího vedoucího castingu a Tommy Phillips sní o tom, že si koupí dvanáctistrunnou kytaru...

HarperCollins, přeložila Lucie Simerová, 336 stran, 299 Kč

Peter May:

Kritik

NOvé knihy

Během degustačního turné zmizí nejlepší světový kritik vín Gil Petty. O rok později je nalezen mrtev. Když se po třech letech Enzo Macleod do odloženého případu pustí, zjistí, že v napohled klidném francouzském vinařství vře boj plný chamtivosti, závisti a zoufalství.

Host, přeložila Linda Kaprová, 312 stran, 329 Kč, e-kniha 199 Kč

Oliver Burian

Julie v červnu, Romeo na konci listopadu

NOvé knihy

Příběh z nedaleké budoucnosti začíná u lože umírajícího starce. Jeho schovanka se dozvídá tajemství svého života a Romeo jí předává knihu, kterou pro ni napsal. A ona se dočítá se o kouzlech a úskalích vztahu mezi mužem a ženou od seznámení až po rozchod a rozvod.

Jota, 424 stran, 328 Kč, e-kniha 199 Kč

Ernest Cline:

Ready Player One – Hra začíná

NOvé knihy

Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti.

Knižní klub, přeložila Nada Funioková, 432 stran, doporučená cena 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Harry Sidebottom:

Trůn Caesarů: Železo a rez

NOvé knihy

Děj prvního dílu nové knižní řady se odehrává ve třetím století našeho letopočtu ve starověkém Římě. V říši panuje napětí a nikdo z mocných si nemůže být ničím jistý. V jediném roce vznese svůj nárok na císařský trůn hned šest nesmiřitelných uchazečů...

BB art, přeložil Petr Kovács, 352 stran, 299 Kč

Edmond Rostand:

Cyrano z Bergeracu

NOvé knihy

V titulní roli hrdého gaskoňského bouřliváka Jiří Langmajer, Roxana Kateřina Lojdová.

Radioservis, 2CD, 118:16 minut, 299 Kč

Miloň Čepelka, Aleš Palán:

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech

NOvé knihy

Miloň Čepelka není jen hercem výrazných komických rolí. Je též spoluzakladatelem Divadla Járy Cimrmana, zároveň autorem několika sbírek povídek a románů s veskrze hororovou tematikou. Uvádí dechovku a píše pro ni texty, zatímco kdysi psal texty pro hvězdy popu.

Vyšehrad, 256 stran, 268 Kč

Petr Feldstein:

Zlaté hroty

NOvé knihy

Sportovní i životní příběhy našich nejvýznamnějších oštěpařek a oštěpařů: Dany Zátopkové, Jana Železného, Barbory Špotákové a Vítězslava Veselého. Světová i česká historie hodu oštěpem.

Práh, 408 stran, 399 Kč

Mark Miodownik:

Neobyčejné materiály

NOvé knihy

Autor zavádí do neuvěřitelného světa materiálů, které nás obklopují dnes a denně. Povídání o materiálech jako sklo, beton či ocel se v jeho podání mění v neodolatelnou cestu k samotným stavebním základům naší reality.

Dokořán, přeložil Aleš Drobek, 256 stran, 298 Kč

Chas Newkey - Burden:

Adele. Holka odvedle, která dobyla svět

NOvé knihy

Životní příběh britské zpěvačky Adele (celým jménem Adele Laurie Blue Adkinsová), která před několika lety uhranula celý svět debutovou deskou Adele 19. Kdo je však tato bohyně hudby doopravdy?

Metafora, přeložila Kateřina Harrison Lipenská, 208 stran, 299 Kč, e-kniha 195 Kč

David Petersen:

Myší hlídka 1: Podzim 1152

NOvé knihy

Myši, svádějící nekonečný boj o přežití a o to, aby se jim dobře dařilo v drsných podmínkách světa plného dravců, si na svou obranu založily Myší hlídku. Její členové jsou průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci myší žijících na územích mezi teritorii.

Comics Centrum, přeložil Jan Kantůrek, 204 strany, 699 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám