Hlavní obsah

AC/DC hráli, Axl zpíval a 60 tisíc lidí jásalo

Právo, Jaroslav Špulák
Praha

Na letišti v pražských Letňanech proběhl v neděli večer koncert australské skupiny AC/DC. Podle sdělení pořadatelů na něj přišlo šedesát tisíc diváků. Legendární kapela se jim představila se zpěvákem W. Axlem Rosem ze skupiny Guns N’Roses, který nahradil nemocného Briana Johnsona. Ten má zdravotní potíže se sluchem.

Foto: Lucie Levá

Axl a Angus Young v pražských Letňanech

Článek

Koncert začal dvanáct minut před dvacátou hodinou vesmírným intrem. Poté už na pódium dorazila kapela za zvuků skladby Rock or Bust. Tak se ostatně jmenuje její poslední deska i celé probíhající turné.

Axl zpíval na prvních evropských koncertech v křesle, protože měl zraněnou nohu. V Praze si do něho ale sedal pouze sporadicky a se speciální pevnou botou odzpíval drtivou většinu vystoupení ve stoje.

Vedle leckdy až freneticky pohyblivého kytaristy Anguse Younga, který tradičně nastoupil ve školní uniformě, dokonce Axl tu a tam po pódiu proskákal v patřičné rychlosti po jedné noze.

Fanoušci si koncert užívali a spolu s Axlem a dalšími muzikanty, kteří mu pomáhali s vokály, zpívali slavné skladby z celé historie australské kapely. Ať už to byly Back In Black, Thunderstruck, High Voltage, You Shook Me All Night Long, T.N.T., Hells Bells, Highway To Hell nebo Touch Too Much, kterou hrála naživo poprvé.

Foto: Lucie Levá

Axl jako zpěvák australské kapele vypomáhá

Koncert skončil krátce před dvaadvacátou hodinou mohutnými pyrotechnickými efekty.

Recenzi koncertu přineseme zítra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám