Hlavní obsah

Nové knihy: Boček, Žák, Kosatík i Staalesen

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběhy snové i humorné, dnešní i včerejší, řada detektivních příběhů; přídavkem portrét fotbalového trenéra. A samozřejmě audiokniha.

Článek

Miroslav Boček:

Příliv

Nové knihy

Jak postihnout nástup společenské změny? Příchod rozvratu, totality? Příliv trvá něco přes šest hodin a nezkušený pozorovatel stěží rozezná jeho nástup. Místy snový příběh můžeme porovnávat se známými díly světové literatury a filmu od Bradburyho po Tarkovského.

Novela Bohemica, 276 stran, 278 Kč

Jaroslav Žák:

Konec starých časů

Nové knihy

Humoristický román vyšel poprvé až v roce 1991, tedy více než třicet let po autorově smrti. Psal se 25. únor 1948 a do poklidného českého městečka vtrhla revoluce. Z největších negramotů, lumpů a místní lůzy se přes noc stává společenská elita... Čte Miroslav Táborský.

Tebenas, CD mp3, 10:35 hodin, 299 Kč

Pavel Kosatík, Jiří Husák:

Češi 1977. Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 1977

Nové knihy

Píše se rok 1976 a probíhá proces se skupinou The Plastic People of the Universe, který poutá mimořádný zájem veřejnosti. Rodí se myšlenka Charty 77. Marginální zákaz jedné neznámé hudební skupiny vede k velkým následkům – k procitání lidské svobody.

Mladá fronta, Edice ČT, 80 stran, 269 Kč

Katri Lipsonová:

Kosmonaut

Nové knihy

Serjoža, středoškolák, syn obyčejné ženské a alkoholického darmošlapa, má od dětství velký sen – chtěl by se stát kosmonautem. Jeho slohová práce vzbudí pozornost úspěšného dokumentaristy, který se o jeho cestě za snem rozhodne natočit vícedílný dokument...

Argo, přeložil Vladimír Piskoř, 176 stran, 248 Kč

Karolina Ramqvistová:

Gangsterova přítelkyně

Nové knihy

Kniha popisuje život v mezidobí, život nežitý skutečně naplno. Karin tráví mnoho času přemýšlením – o Johnovi, který jí řekl „uvidíme se brzy,“ neřekl však kdy. Uvažuje o svém dřívějším životě, o tom, jak dobrovolné bylo její rozhodnutí o vynucené samotě.

Kniha Zlín, přeložil David Pišvejc, 288 stran, 369 Kč, e-kniha 189 Kč

Ingar Johnsrud:

Vídeňské bratrstvo

Nové knihy

Když je vyšetřovatel Fredrik Beier přivolán k masové vraždě na předměstí Osla, vše vypadá na případ náboženské msty. Fredrik a jeho kolegyně Kafa však mají pochybnosti a brzy objeví souvislosti, které vedou až k hrůzným vědeckým experimentům z dob druhé světové války.

Host, přeložila Eva Dohnálková, 448 stran, 349 Kč

Gunnar Staalesen:

Pokrevní pouta

Nové knihy

S vyprávěním hlavního hrdiny Vargem Veumem se vracíme na začátek sedmdesátých let minulého století. Jako pracovník sociálního úřadu Barnevern musel odebrat matce malého chlapce. O několik let později ho při podezřelé nehodě v adoptivní rodině potkává znovu.

Garamond, přeložila Veronika Vladimírová, 314 stran, 298 Kč

Roger Smith:

Prašné víry

Nové knihy

Novinář Robert Dell je na útěku před obviněním z vraždy vlastní rodiny a jeho jediným spojencem je nejstarší nepřítel: vlastní otec. Když se připojí k synovi, pronásleduje skutečného vraha, společně odhalují spiknutí, které sahá do nejvyšších politických kruhů.

Panteon, přeložil Ivan Němeček, 288 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Vince Flynn, Kyle Mills:

Hra bez pravidel

Nové knihy

Nelítostný boj bez pravidel přivádí Mitche Rappa znovu do zdánlivě bezvýchodných situací. A je to boj o to těžší, že se pro něj stal osobní záležitostí: tím, kdo chce zničit CIA a pokořit Spojené státy, je jeho bývalý kolega Joe Rickman.

BB art, přeložil Michal Prokop. 328 stran, 299 Kč

John Cross:

Arsène Wenger

Nové knihy

Když Wenger roku 1996 přicházel do Arsenalu, fanoušci ho moc neznali a pochybovali, že by se mohly navrátit slavné časy. On však záhy změnil hru týmu, přišel i s novými myšlenkami v oblasti výživy, kondice a profesionalismu, což nejspíš řadě jeho svěřenců prodloužilo kariéru.

Mladá fronta, přeložil Milan Lžička, 392 + 8 stran přílohy, 349 Kč, e-kniha 239 Kč

Raina Telgemeierová:

Ségry

Nové knihy

Hlavní hrdinka Raina se chystá na střední školu, o prázdninách ji ale čeká ještě větší životní zkouška: Musí přežít několik dní v jednom autě se svou sestrou Amarou během cesty na rodinný sraz. Do toho se vine retrospektivní linie, která rekapituluje jejich zápolení.

Paseka, přeložila Michala Marková, 208 stran, 329 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám