Hlavní obsah

Velvyslanec Šitler pogratuloval finalistce Eurovize Gunčíkové

Novinky, Lucie Sieglová

Zpěvačka Gabriela Gunčíková, která Česko ve Švédsku reprezentuje na Eurovizi, kde se probojovala do finále, a její tým se ve čtvrtek ve Stockholmu sešly s velvyslancem Jiřím Šitlerem.

Foto: Česká televize

Zleva Martin Brož, Sara Biglert, Aidan O´Connor, Christian Schneider, Gabriela Gunčíková, Jiří Šitler, Kryštof Šámal, Jan Bors, Libor Bouček a Jan Potměšil

Článek

Na velvyslanectví Gunčíkovou přivítal nejen Jiří Šitler, ale také početná skupina našich krajanů ve Švédsku žijících. Řeč přišla samozřejmě na soutěž, ale také třeba na zdejší oblibu českého piva.

Šitler Gunčíkovou představil jako první českou zpěvačku, jež se zúčastní finále Eurovize. „Postup reprezentantky České republiky do finále je velkou propagací pro Českou republiku, takže vám za to děkujeme a gratulujeme,“ řekl Šitler. Poté Gabrielu požádal o pár slov.

Zpěvačka povyprávěla o úplném začátku, kdy jí Jan Potměšil z České televize s nabídkou reprezentovat ČR zavolal, o odpovědnosti, kterou si na sebe interpret jejím přijetím bere, i o pocitech, které prožívala při vyhlašování postupujících. „Semifinále bylo velmi těžké, byla tam spousta skvělých zpěváků. A čekání na verdikt, na to, jestli zazní jméno naší země, to byl obrovský adrenalin. Nepamatuji si, kdy naposledy mi takhle bušilo srdce a kdy mi na něčem naposledy tak záleželo - aby řekli jméno naší republiky. Pak zavládlo obrovské štěstí,“ řekla Gunčíková.

„Byli jsme tam a také jsme rádi,“ navázal Jiří Šitler, který skutečně zasedl v publiku úterního semifinále. „Ještě jednou gratuluji a přeji úspěch do finále. A gratuluji také celému týmu a České televizi,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám