Hlavní obsah

Z nových knih: Laurenová, Olsson, Štráfeldová, Wilde i King

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatá nabídka knih všech možných žánrů, včetně audioknihy a tentokrát i dvou komiksů.

Článek

Christina Laurenová:

Božský milenec

Nové knihy

Když se Ruby Millerová dozví, že ji šéf posílá na prodlouženou pracovní cestu do New Yorku, je v šoku, že bude celý měsíc pracovat – a spát v jednom hotelu – s Niallem Stellou, firemním expertem na městské plánování a nejvíc sexy chlapem na světě...

Jota, přeložila Květa Oakland, 348 stran, 348 Kč, e-kniha 269 Kč

Fredrik T. Olsson:

Konec řetězce

Nové knihy

V Amsterdamu beze stopy zmizí mladá lingvistka, v zapadlé berlínské uličce dojde k vraždě neznámého muže, ze stockholmské nemocnice je po neúspěšném pokusu o sebevraždu unesen padesátiletý William Sandberg. Zprvu se zdá, že spolu podivné události nijak nesouvisí.

Kniha Zlín, přeložila Jana Thompson, 584 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Milena Štráfeldová:

Sestry B.

Nové knihy

Sledujeme nejen začátek snových kariér Lídy Baarové a sestry Zorky, původně Babkových, a jejich peripetie, i rozkladnou atmosféru původní rodiny a napětí ve vztahu sester, kde o sedm let starší Lída dlouho působila na (zřejmě) mnohem talentovanější Zorku jako vzor.

Garamond, 248 stran, 250 Kč

Oscar Wilde

Bezvýznamná žena 

Nové knihy

Pravda a skutečná mravnost vítězí nad pokrytectvím a zábavnou sice, leč přeci jen dekadencí. Vybraná společnost se tu vzájemně častuje vtipnými glosami, ale za úsměvy se skrývá nihilismus. I když má tak šaramantní tvář jako lord Illingworth v podání Viktora Preisse.

JAZZ Music ve spolupráci s Radioservisem, 2CD, 88:43 minut, 299 Kč

James Rollins:

Labyrint z kostí

Nové knihy

V nejnovějším díle ze série Sigma Force, které se klene přes 50 000 let světových dějin, nás autor přivádí k příštímu velkému skoku lidstva. Ale stane se tento skok začátkem nové kapitoly našeho vývoje, nebo naší záhubou?

BB art, přeložil Zdík Dušek, 384 stran, 349 Kč

Vladimír Veit:

Ještě to neskončilo

Nové knihy

Autor nabízí koláž písňových textů a vzpomínek na mládí a vlastní písničkářské začátky. Jako člen sdružení Šafrán zažil jeho vrcholná léta i pád, řízený komunistickou policií. Cudně popisuje léta strávená ve vídeňském exilu, kam odešel po podpisu Charty 77.

Galen, 273 stran, 350 Kč

Oleg Chlevňuk

Stalin: Nový životopis

Nové knihy

Jako badateli, jenž zná sovětské archivy snad nejlépe ze všech, prošly autorovi rukama stovky dosud neznámých pramenů, dopisů, vzpomínek a deníků. Jeho politický i soukromý portrét řeší nespočet otazníků a přichází s řadou nových skutečností.

Paseka, přeložila Zlata Kufnerová, 432 stran, 449 Kč

Bernard Cornwell:

Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev

Nové knihy

Ve své první knize literatury faktu spojuje autor umění romanopisce se studiem historie a výsledkem je strhující popis všeho, co souviselo s bitvou u Waterloo. Včetně citací z dopisů a pamětí císaře Napoleona, vévody z Wellingtonu i obyčejných důstojníků a vojáků.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 312 stran, 349 Kč

Bohumil Vurm, Zuzana Foffová:

Karel IV.

Nové knihy

Deset kapitol přibližuje pestrý a spletitý životní příběh, který provázely intriky a tajné úmluvy, stejně jako přátelství, láska a osudové okamžiky. Nechybí přehled nejvýznamnějších dat a událostí v daném období.

Universum, 224 stran, 349 Kč

Peter David, Stephen King:

Temná věž 1: Zrození pistolníka!

Nové knihy

Skvělá komiksová adaptace brilantní fantasy série kultovního hororového tvůrce. Není jen převyprávěním knihy. Vracíme se ještě před děj série, do doby mládí pistolníka Rolanda. Do doby jeho prvních přestřelek, lásek a zrad.

Crew, přeložila Linda Bartošková, 240 stran, 489 Kč

Shane Davis, J. M. Straczynski:

Superman: Země jedna 1

Nové knihy

Muž z oceli pro novou generaci. Znáte jeho příběh? To si jen myslíte. Autor se pouští do moderního pojetí příběhu osamělého přeživšího z planety Krypton a jeho zápasu o záchranu lidstva před tou samou mimozemskou silou, která zničila jeho domovský svět.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 136 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám