Hlavní obsah

Nová alba: Gregory Porter, Traktor nebo Tremonti

Právo, Jaroslav Špulák

Tento týden přináší řadu desek, které je dobré nepřehlédnout. Jazzman Gregory Porter je jistota, moravská kapela Traktor vlastně také. Tremonti přitahují vkusným rockem a třeba Rufus Wainwright zase tím, jak nápaditě pracoval s tématy od Shakespeara.

Článek

Gregory Porter: Take Me To The Alley

Foto: Universal Music

Nová alba

Americký jazzový zpěvák a skladatel Gregory Porter vydává album, na které mimo jiné najdeme i jazzovou úpravu hitu Holding On, známého z repertoáru dua Disclosure. Ti si Portera pozvali do studia při natáčení svého alba Caracal. O celou produkci Porterovy desky se postaral jazzman Kamau Kenyatta.

Traktor: Artefuckt

Foto: BMS

Nová alba

Moravská rocková kapela s tvrdým hardrockovým zvukem a značnou tuzemskou popularitou vydává nové album. Traktor, existující již patnáct let, předvádí vyspělý rock s velmi slušným zvukem a melodickými písněmi.

Tremonti: Dust

Foto: Sony Music

Nová alba

Bývalý kytarista populární americké formace Creed Mark Tremonti stojí v čele poctivé rockové formace, která před svým evropským turné vydává nápadité a sofistikované album. 28. května se představí v pražském MeetFactory.

Eddie Stoilow: Jupiter

Foto: Warner Music

Nová alba

Čtvrté album pražské kapely Eddie Stoilow, která si tentokrát s hudebním zařazením nedělá hlavu. Na nové desce se nechala ovlivnit různými styly a výsledkem je kolekce, která je příjemná na poslech a hudebně překvapuje.

Rufus Wainwright: Take All My Loves, 9 Shakespeare Sonnets

Foto: Universal Music

Nová alba

Na novém albu americko-kanadského zpěváka Rufuse Wainwrighta je devět adaptací Shakespearových sonetů. Zpěvák si do studia navíc pozval řadu zajímavých hostů. Kolekce vyšla u příležitosti čtyřstého výročí Shakespearovy smrti.

L’aupaire: Flowers

Foto: Universal Music

Nová alba

Německý skladatel a multiinstrumentalista, který si říká L’aupaire, nabízí album, na kterém se zaměřil především na hudbu, její možnosti, barevnost i vzdušnost. Je to kolekce, na které se prolíná několik stylů. Skladby jsou ve výsledku velmi zajímavé a pestré.

We On The Moon: Home

Foto: WOTM

Nová alba

Brněnská rocková formace We On The Moon nahrála své nové album ve Velké Británii a patrné je to především na zvuku. Skladby jsou nápadité a charakteristická je jejich přímočará melodičnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám