Hlavní obsah

Nové knihy: Třeštíková, Almodóvar, Edelfeldtová i Vaňková

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka novinek tohoto týdne přináší román ze současnosti, historický román, thriller z doby praještěrů i průvodce po cestách výsadku Antropoid. Nechybí samozřejmě audiokniha ani komiks.

Článek

Radka Třeštíková:

Bábovky

Nové knihy

Napadlo vás, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Kniha nabízí dvanáct příběhů důmyslně propojených do jednoho celku. Oblíbená autorka opět přináší psychologický i zábavný román s překvapivou pointou.

Motto, 328 stran, 299 Kč

Pedro Almodóvar:

Patty Diphusa, Venuše záchodků

Nové knihy

V osmdesátých letech vznikla v Madridu postava Patty Diphusy, drsné, protřelé a zároveň neobyčejně soucitné pornohvězdy. Jejími příhodami vzdal filmový režisér hold mládí v Madridu, kde byl jeho bohem Andy Warhol, smyslem života zábava a bezstarostnost.

Jota, přeložila Anežka Charvátová, 232 stran, 248 Kč

Inger Edelfeldtová:

Rituál

Nové knihy

Hrdinky a hrdinové psychologicky zaměřených povídek uznávané švédské spisovatelky jsou velice různí, spojuje je však, že se s nimi čtenář setkává v mezní situaci. Příběhy zpracovávají téma překračování hranic formou, která osloví i nejnáročnějšího čtenáře.

Garamond, přeložily Marie Voslářová a Viola Somogyi, 272 stran, 260 Kč

Lotta Lundbergová:

Nultá hodina

Nové knihy

Autorka umně splétá tři ženské hlasy. Nultá hodina vypráví o konci 2. světové války, ale i o schopnosti znovu se postavit na nohy na troskách vlastního života. Co je úkolem ženy? Co je absolutně nepřípustné? Může člověk dostat šanci, když prošel tou nejstrašnější zkušeností?

Kniha Zlín, přeložila Viola Somogyi, 341 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Luis Sepúlveda:

O rackovi a kočce, která ho naučila létat

Nové knihy

Audioverze světově proslulého příběhu o dobrodružství kočky a racka. V hlavních rolích Ivan Trojan, Klára Sedláčková Oltová, Jan Vondráček, Martin Myšička, Václav Kopta a Lukáš Hlavica.

Radioservis, 2CD, 94:35 minut, 299 Kč

Ludmila Vaňková:

Karel IV. Otec vlasti

Nové knihy

Šestidílná historická sága je nejznámější a také nejobsáhlejší román o Karlu IV. Vychází v jedné knize s bohatým obrazovým doprovodem a v exkluzivní grafické úpravě. Výjimečná románová kronika dala podobu člověka, který je nám blízký i dnes.

Šulc a Švarc, 752 stran, 1999 Kč

Vladimír Socha

Poslední dny dinosaurů aneb Výprava za pravěkou apokalypsou

Nové knihy

Napínavý sci-fi thriller zasazený do období pravěku se znaky světa moderního i prastarého. Čtveřice sestávající z experta na přežití, astronoma, geologa a paleontoložky využijí omezenou možnost funkčního stroje času a projdou do světa končící doby dinosaurů

Radioservis, 320 stran, 269 Kč

Pavel Šmejkal, Jiří Padevět:

Anthropoid

Nové knihy

Průvodce po místech spojených s výsadkem Anthropoid, jehož příslušníci uskutečnili útok na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Navštívíme místo seskoku, byty podporovatelů parašutistů i místo samotného útoku. Včetně chrámu v Resslově ulici.

Academia, 200 stran, 295 Kč

Jakub Rákosník, Radka Šustrová:

Rodina v zájmu státu

Nové knihy

V českých zemích rodinu v období 1918–1989 ovlivňovaly vnější ekonomické podmínky, ale v rostoucí míře také charakter angažmá státu v politikách, které můžeme vymezit na škále od chudinské péče přes rasové přístupy až po projekty pod heslem „všem a rovným dílem“.

Nakladatelství Lidové noviny, 272 stran, 259 Kč

Mike Carey, Peter Gross:

Mezi řádky 2: Informátor

Nové knihy

Tom Taylor byl celý život vězněm otcova literárního odkazu – a slavného smyšleného malého čaroděje Tommyho Taylora, s nímž ho spojuje jméno. Falešně obviněný z vyvraždění domu plného slavných autorů silami, které teprve začíná chápat, se ocitá za mřížemi v cizí zemi.

Crew, přeložil Petr Kotrle, 168 stran, 429 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám