Hlavní obsah

Film o Whitney. Natočí ho režisér dramatu Poslední skotský král

Novinky, Stanislav Dvořák

Bylo jen otázkou času, kdy začnou točit filmy o popové legendě Whitney Houstonové. První z nich vznikl v roce 2015, druhý bude celovečerní dokument Kevina MacDonalda, který se proslavil dramatem Poslední skotský král.

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houstonová

Článek

Film produkují Simon Chinn, Jonathan Chinn a Lisa Erspamerová a chystají se jej nabízet distributorům na blížícím se festivalu v Cannes. Tentokrát se jedná o oficiálně schválený film, na rozdíl od prvního snímku kanálu Lifetime, který byl ostře kritizován rodinou zesnulé zpěvačky.

„Kanál Lifetime je znám tím, že točí špatné filmy o zesnulých celebritách, připravte se na nejhorší,“ vzkázala tehdy zpěvaččina švagrová Pat. Režisérka podle ní zneužila své kamarádství s Whitney, aby film protlačila. „Překroucení termínu přátelství, abyste prosadili vlastní zájem, není jen neuctivé a neupřímné, ale je to facka všem skutečným přátelům.“

V novém snímku naopak mluví rodina a spolupracovníci včetně Cliva Davise, hudebního producenta, který se kdysi Whitney ujal a odstartoval její hvězdnou kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka ke konci kariéry (2010)

Zpěvačka, která jako dítě sbírala zkušenosti v kostelním sboru, vyrostla v nejúspěšnější soulovou umělkyni 80. a 90. let. Hity How Will I Know, I Have Nothing či I Will Always Love You znal celý svět a milióny diváků hltaly začátkem devadesátých let film Osobní strážce. Whitney prodala téměř 200 miliónů hudebních nosičů, měla šest Grammy a spoustu dalších cen.

“V mnoha ohledech měla nejúžasnější hlas za posledních padesát let. Ona změnila způsob, jak se zpíval pop - vrátila to zpátky k bluesovým a gospelovým kořenům. Byla taky unikátní v tom, že byla černá pop hvězda, která se stala komerčně úspěšnou v zemích, kde černí umělci většinou neuspějí,“ řekl režisér MacDonald.

Reklama

Výběr článků

Načítám