Hlavní obsah

Nové knihy: Zátopkovi, Nemec, Haas, Münninghoff i Nesbø

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá mozaika novinek nabízí milostný thriller, detektivku, historický román, záznam setkání Zátopkových a Nepilových a samozřejmě audioknihu i komiks.

Článek

David Nemec:

Zajatec představ

Nové knihy

Milostný, detektivní i erotický thriller amerického prozaika s českými kořeny začíná ve vězení. Paul Raber, sociopat neschopný navazovat normální společenské vztahy, se tam setkává s krásnou, ale i poněkud psychicky vyšinutou básnířkou Seenou Schainovou...

Akropolis, přeložil Marek Sečkař, 272 stran, 329 Kč

Wolf Haas:

Brennerová

Nové knihy

Nejdřív detektiva do bezvědomí zmlátí malí ruští kluci. Pak ho přítelkyně dovleče k oltáři. Je tu jen jeden problém: velmi dobrý vztah má Brenner i s další přítelkyní. Ještě štěstí, že třetí žena, která mu vstoupila do života, náhle zmizela… Jenže on ji musí najít.

Host, přeložila Radvana Kráslová, 229 stran, 269 Kč, e-kniha 189 Kč

Zátopkovi u Nepilů

Nové knihy

Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988, kde se zrodilo přátelství čtyř vzácných lidí.

Radioservis, CD, 77:02 minut, 199 Kč

Alexander Münninghoff:

Pokračovatel rodu

Nové knihy

Rodinná kronika líčí strhujícím způsobem historii tří generací Münninghoffů. Bizarní cesty příslušníků této nizozemsko-ruské rodiny vedou z luxusní vily v Lotyšsku do vyhnanství v Haagu, z východní fronty do barabizny v Brabantu, od bohatství k úpadku a někdy zase zpět.

Mladá fronta, přeložila Veronika Havlíková ter Harmsel, 296 stran, 251 Kč

Simon Scarrow:

Bratři ve zbrani

Nové knihy

Prefekt Cato a centurion Macro pronásledují v čele svých oddílů vůdce vzdorujících britských kmenů Carataca. Legionáři ovšem netuší, že na ně nebezpečí číhá nejen v divoké kopcovité krajině. Mají ve vlastních řadách člověka, který má za úkol je odstranit.

BB art, přeložili Ludmila Havlíková a Tomáš Havlík, 360 stran, 349 Kč

František Kavka:

Karel IV.

Nové knihy

Historie života velkého vladaře, poprvé vydaná v roce 1998, je zdařilým pokusem o komplexní zachycení života i doby Karla IV. od jeho politických počátků v severní Itálii až po jeho diplomatickou cestu do Francie na sklonku života.

Argo, 336 stran, 298 Kč

William Shakespeare:

Dílo, 2. doplněné vydání

Nové knihy

V českém prostředí unikátní počin nabízí v jednom svazku kompletní dramatikovo dílo, tj. všechny hry tragické, komediální, historické i tzv. romance spolu se Sonety, dalšími básnickými skladbami a díly spornými a apokryfními.

Academia, přeložil Martin Hilský, 1680 stran, 1650 Kč

Jefim Fištejn:

Za humny je válka

Nové knihy

Mozaika pohledů na naši civilizaci i na svět islámu, na zřídla napětí i krutost válečníků, na ty, co se umějí bránit, i na ty, co bezmocně upadli do tenat osudu. Hrozí naší unavené Evropě, že ji nakonec rozloží rychle se množící muslimský element, který se do zdejších zemí hrne?

Daranus, 232 stran, 279 Kč

Libor Čech:

Írán a kultura mučednictví. Od zbožnosti k protestu

Nové knihy

Studie významu kultury mučednictví (farhang-e šahádat) v současné íránské společnosti s důrazem na nábožensko-politickou dimenzi tohoto fenoménu i jejího posunutí ze sféry nábožensko-spirituální do politicko-ideologické.

Academia, 480 stran, 450 Kč

Zuzana Říhová:

Vprostřed davu

Nové knihy

Autorka se věnuje české poválečné avantgardě a její próze v širším evropském kontextu. Obohacení výkladu o nový žánr (povídka), a tím i o řadu autorů, jí dovoluje vysvětlit základní opozice expresionismus × avantgarda a především individualismus × kolektivismus.

Academia, 264 stran, 350 Kč

Jo Nesbø:

Doktor Proktor a konec světa. Možná…

Nové knihy

Nejprve se začala ztrácet diakritika, pak ponožky a nakonec i vlastní názor - to vypadá na invazi z vesmíru. Diktatuře šířené hypnózou z televizních obrazovek je třeba se bránit. Doktor, Bulík a Líza tedy zakládají revoluční skupinku, k níž se přidá paní učitelka Strobeová.

OneHotBook, čte David Novotný, 8:13 hodin, CD mp3, 288 Kč, mp3 268 Kč

Hadžime Isajama:

Útok titánů 7

Nové knihy

Souboj s titánkou vrcholí a Mikasa i Levi budou muset nasadit všechny páky, aby dosáhli cíle a získali zajatce z řad výjimečných Titánů, který by jim pomohl objasnit tajemství těchto krutých tvorů. V ceně je totiž nejen Erenova svoboda, ale i osud celého lidstva.

Crew, 196 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám