Hlavní obsah

Do Bataclanu se koncerty vrátí v listopadu

Právo, jaš

V pařížském hudebním klubu Bataclan, smutně proslulém teroristickým útokem, který si 13. listopadu loňského roku vyžádal 89 obětí, se v listopadu opět začnou konat koncerty. Informovalo o tom vedení klubu. Přesné datum otevření zatím nezveřejnilo, protože se v klubu aktuálně provádějí potřebné rekonstrukce a není jasné, kdy přesně skončí.

Foto: Jan Šída, Právo

Pete Doherty bude prvním umělcem, který se v listopadu v Bataclanu představí.

Článek

„Chtěli bychom zachovat vřelost a přátelské prostředí Bataclanu, stejně tak udržet jeho populárního a veselého ducha,“ vyjádřili se zástupci klubu.

Pokud jde o živé koncerty, první jsou již naplánovány. 16. listopadu, tedy rok a tři dny po teroristických útocích, se v sále představí britský hudebník Pete Doherty a o dva dny později senegalský zpěvák Youssou N’Dour. Na prosinec jsou naplánovány koncerty americké rockové kapely Nada Surf a francouzské rapové formace MZ.

V Bataclanu se během útoku sebevražedných atentátníků kromě zmíněných obětí zranilo přes dvě stě lidí. Útoky v Paříži, které se uskutečnily ve stejný den, si vyžádaly celkem 130 obětí a více než 350 zraněných.

Členové americké skupiny Eagles of Death Metal, kteří v osudný večer v Bataclanu vystupovali, útok přežili. Zemřeli však prodejce jejich suvenýrů a někteří zástupci francouzské pobočky vydavatelské společnosti Universal Music, kteří se byli na vystoupení své kapely podívat.

Formace by se na místě tragické události chtěla někdy v budoucnu znovu představit. V rámci světového turné k albu Zipper Down ale vystoupila v hlavním městě Francie 16. února a svůj koncert symbolicky dokončila.

Reklama

Výběr článků

Načítám