Hlavní obsah

Nový seriál skečů Divadla Sklep zve do Böhmen und Mähren

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize, konkrétně program ČT art, uvede od 29. dubna sérii skečů a písní Böhmen und Mähren. Základem pro pořad se staly nejlepší scénky ze sklepáckých Besídek za zhruba poslední dekádu, ke kterým přibyly i nové.

Foto: Česká televize

Tomáš Hanák a Jiří Macháček

Článek

V série diváci naleznou nezaměnitelný sklepácký humor Tomáše Hanáka, Davida Vávry, Milana Šteindlera, Jiřího Macháčka, Terezy Kučerové, Václava Marhoula či Lenky Vychodilové.

Seriál se bude odehrávat v reálných kulisách nejmenovaného městečka kdesi na území Čech a Moravy.

Foto: Česká televize

Milan Šteindler

„Mým  velkým  profesním  učitelem  byl  Čestmír  Kopecký a ten mi  říkával: Káčo, mnohdy stačí nepřekážet. Myslím, že v případě Sklepa toto rozhodně  platí a dramaturgie je zde více taktikou v hledání toho nejlepšího kompromisu v záplavě skvělých a kreativních nápadů mnoha velkých individualit,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

„Byl to nápad Ondřeje Trojana, který za mnou přišel s tím natočit hodinu nejlepších sklepáckých scének za posledních deset let. Vymyslel celý rámec a hlavně úžasnou znělku. Vzájemným kreativním procesem se Sklepem a Ondřejem vznikly nakonec tři díly svěžího humoru tohoto zasloužilého souboru,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám