Hlavní obsah

Kytarista Queen o Cohenovi: Není to pořádný herec a lže

Novinky, Stanislav Dvořák

Vztahy mezi bývalým kandidátem na filmovou roli Freddieho Mercuryho Sachou Baronem Cohenem a skupinou Queen jsou na úplném dně. Nadávají si přes média a kytarista Brian May hledá nového adepta.

Foto: Profimedia.cz

Brian May

Článek

Co se vlastně stalo při přípravě scénáře k filmu Queen? Cohen tvrdí, že chtěl točit drsný a tak trochu úchylný film, což odpovídá pověsti Mercuryho, který vedl extrémní život. Queen to údajně zamítli. Navíc ho nemile překvapilo, že Freddie Mercury měl v polovině filmu zemřít. Většina lidí čekala, že film se bude logicky zabývat 70. a 80. lety, kdy byla skupina světovou špičkou.

Snahu Queen udělat uhlazenější film prý chápe, ale nechtěl se na tom podílet. Domnívá se, že mu mělo být jasné od první chvíle, že se nedomluví.

Foto: Falcon

Britský blb Nobby si hraje na agenta.

Uražený Brian May však popřel, že žádali uhlazený film, a Cohena označil za „blba”. „Jsme snad ten typ lidí, kteří uhýbají před pravdou? To si nemyslím,“ řekl magazínu RollingStone. Trvá na tom, že s Cohenem se rozešli z velmi dobrých důvodů, které jsou zjevné, když se člověk podívá na to, co dělal v poslední době.

Naráží tak na komedii The Brothers Grimsby, která je podle některých recenzí poměrně nechutná. Cohen žene vše do extrému a nerad se uchyluje ke kompromisu. Jinak by ani nemohl stvořit postavu Borata.

V listopadu se začal předělávat scénář filmu o Queen a spekuluje se, že zpěváka by si mohl zahrát Ben Whishaw. May uvedl, že Whishaw je na rozdíl od Cohena „skutečný herec“. Nic však není definitivní, film ještě nemá ani režiséra.

Reklama

Výběr článků

Načítám