Hlavní obsah

Nové knihy: Sýkora, Hansenová, Nesnídal, Švehla a Milton

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přináší další detektivku Michala Sýkory, romány Dörte Hansenové i A. A. Solbergové. Zároveň veselou knížku Martina Švehly i osobité výtvarné vyprávění Dalibora Nesnídala o kraji kolem Karlových Var. Chybět samozřejmě nemohou ani audiokniha i komiks.

Článek

Michal Sýkora:

Ještě není konec

Nové knihy

Je horké srpnové odpoledne roku 1987. Končí prázdniny a dvanáctiletá Hana se v prvorepublikové vile na periferii města nechtěně stane svědkem mimořádně brutální vraždy. Policejní komisařka Marie Výrová se se po čtvrt století vrací k jejímu objasnění.

Host, 288 stran, 299 Kč

Dörte Hansenová:

Starý kraj

Nové knihy

Pětiletá Vera, „polské děcko“, uprchla se svou matkou v roce 1945 z východního Pruska na sever Německa. Útočiště našly na starém statku, který nikdy nedokázala opustit. O šedesát let později se jí přede dveřmi nečekaně objeví neteř Anna. Mají společného víc, než tuší.

Host, přeložila Viktorie Hanišová, 264 stran, 289 Kč

A. Audhild Solbergová:

Válka proti superkrávám

Nové knihy

Anne Bea - je jí dvanáct, umí skvěle počítat, má vynikající smysl pro humor. A zároveň je ze všech sedmáků skoro nejmíň oblíbená. Na chodbě musí snášet pohrdavé pohledy spolužáků a je na světelné roky vzdálená šanci, že si jí Magnus někdy všimne...

Host, přeložila Aneta Grossová, 215 stran, 259 Kč, e-kniha 169 Kč

Lindsey Leavittová:

Princezna k pronajmutí

Nové knihy

Když čtrnáctiletou Desi Bascombovou objeví elitní agentura poskytující dvojníky členům královských rodin, stane se její fádní život naprosto senzačním. Ale brzy zjistí, že zaskakovat za princezny vyžaduje mnohem víc než nosit korunku a mávat do kamer...

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 208 stran, 249 Kč

Dalibor Nesnídal:

Pověsti z kraje pod Vladařem

Nové knihy

Sochař, výtvarník a ilustrátor vypráví osobitou výtvarnou řečí příběhy magického kraje kolem Karlových Var. Stále se tam zachovaly legendy předávané lidmi bez ohledu na to, že země změnila po 2. světové válce svou po staletí vytvářenou podobu i mnohé tradice.

Regia, 80 stran, 299 Kč

Martin Švehla:

Tenis volným stylem

Nové knihy

Knížka plná laskavého humoru, který nejen pobaví, ale i potěší, obzvlášť milovníky bílého sportu. Bez přetvářky v něm lidé projevují své povahy a charaktery a právě z těchto studánek čerpal autor náměty. Kreslenými vtipy doprovodil Oldřich Dudek.

Brána, 168 stran, 229 Kč

Giles Milton:

Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku

Nové knihy

Věděli jste, že Hitler bral kokain? Nebo že Stalin vyloupil banku? Že mrtvola Charlieho Chaplina byla ukradena a zloději požadovali výkupné? Autor uvádí padesát historických „perliček“. V originálu se kniha také jmenovala Fascinující poznámky z historie pod čarou.

Jota, přeložil Jan Kozák, 184 stran, b278 Kč

Gustave Le Bon:

Psychologie davu

Nové knihy

Studie založené na analýze chování za francouzské revoluce. Podle autora v davových situacích dochází k tzv. deindividuaci. Kniha vyšla již v roce 1895, výstižně však popisuje děje, k nimž v životě naší společnosti dochází dodnes.

Portál, přeložili L. K. Hofman a Z. Ullrich, 176 stran, 285 Kč

Vlastimil Vondruška:

Husitská epopej I. Za časů krále Václava IV. 1400–1415

Nové knihy

První část sedmidílné ságy vyprávějící o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rozvětvené rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví neúprosný osud proti sobě.

Tympanum, čte Jan Hyhlík, mp3, 2:31:10

Tite Kubo:

Bleach 20: End of Hypnosis

Nové knihy

Boje mezi znesvářenými důstojníky Dvorní stráže vrcholí a spolu s nimi i vyšetřování vraždy členů Centrální šestačtyřicítky. Odhalení jejího pachatele však vyrazí celé Soul Society dech. Všechno je totiž jinak, než se zdálo..., a nic už nebude jako dřív.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 224 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám