Hlavní obsah

McCafferty, Bonnet a Lawton se spojí se symfoniky

Právo, jaš

Do Prahy 22. března a Ostravy 24. března přijedou vlastníci originálních a dnes již legendárních rockových hlasů, ve všech případech poznávacích znamení kariéry zásadních rockových skupin. Se symfonickým orchestrem Virtuosi di Praga se představí Graham Bonnet, jenž působil mimo jiné v Rainbow, Dan McCafferty, který zpíval v kapele Nazareth, a John Lawton, hlas formace Uriah Heep.

Foto: archív pořadatele koncertu

Dan McCafferty při svém loňském vystoupení se symfoniky v Plzni

Článek

Ve velkém sále pražské Lucerny a ostravské multifunkční aule Gong budou ke slyšení nesporně zajímavé věci. Bývalý člen skotských Nazareth, Dan McCafferty i přes své dlouhotrvající zdravotní problémy, kvůli nimž musel skotskou kapelu opustit, stále podporuje ojedinělé projekty i snahu přivést do Čech něco nového. Zazní i největší hity kapely. Spojení rockových slaďáků, nezapomenutelných hitů britských Uriah Heep a symfonického orchestru zase nabídne rockový a bluesový zpěvák John Lawton.

Doplní je britský skladatel a zpěvák Graham Bonnet, jenž na prahu letošního roku vydal nový videoklip The Mirror Lies, který vyšel loni jako singl nahraný s kapelou Graham Bonnet Band. Je známý působením v kapelách Michael Schenker Group, Alcatrazz či Rainbow.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám