Hlavní obsah

Na Besedu přijede písničkářka Shilpa Ray, Please The Trees, Květy i Longital

Novinky, Stanislav Dvořák

Beseda u Bigbítu, jeden z festivalů s objevnější dramaturgií, která nesází na rádiový pop-rock, si letos pozval například Shilpu Ray. Koná se v Tasově u Veselí nad Moravou 5. – 6. srpna 2016.

Foto: besedaubigbitu.cz

Shilpa Ray

Článek

Beseda vyhledává nezávislé umělce ze zahraničí i Česka. Nově navázala také spolupráci s talentovou soutěží Startér Rádia Wave, která upozorňuje na talentované nastupující projekty tuzemské scény.

„Užší propojení Besedy a talentové soutěže Startér považujeme, vzhledem k celkové koncepci našeho festivalu, za přirozený posun. Primárně chceme podporovat mladé, začínající umělce a Startér je v tomto ohledu jedním z důležitých generátorů zajímavé mladé muziky. Těší nás, že Radio Wave si pro prezentaci toho zajímavého ze Startéru vybralo zrovna náš festival,“ podotkl ředitel festivalu Tomáš Ševčík.

Hlavním zahraničním hostem je americká písničkářka Shilpa Ray, která si pohrává s mnoha žánry a oblíbil si ji i Nick Cave.

„Její tuzemské koncerty, stejně jako vystoupení na turné Nicka Cavea, předchází velká chvála. Žena, která si sama s kytarou stoupne před desítky tisíc lidí, musí uhranout i naše fanoušky,“ řekl dramaturg Pavel Uretšlégr.

Květy, Longital, Kittchen... 

Vedle ní dorazí třeba belgičtí Go March a mnoho českých kapel jako Please The Trees, Květy, Longital, Kittchen. Zahrají i nové objevy Dalekko či Ghost of You. Zazní osmdesátková elektronika producenta Atreye, kytaroví Donnie Darko a Audio Attaché a rock & rolloví Frank Bigsby & His Satanic Majesty.

I ze Slovenska přijedou nová jména, popoví Fresh Out Of The Bus a elektronický projekt Bulp. Z Maďarska se představí kytaroví Makrohang a jazzoví The Best Bad Trip, z Polska dorazí elektronicko-popová zpěvačka Cosovel.

Vstupenky se prodávají na stránkách www.besedaubigbitu.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám