Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dvojníci, Kung Fu Panda 3, Můj král, Anomalisa, Trabantem do posledního dechu

Právo, Věra Míšková

Do kin vstupuje komedie Jiřího Chlumského Dvojníci s Ondřejem Sokolem ve dvojroli učitele a zloděje. Miláček Po se se spoustou starých známých i nových postav vrací ve filmu Kung Fu Panda 3. Francouzská herečka Emmanuelle Bercotová hraje hlavní roli ve filmu Můj král a dostala za ni cenu loni v Cannes. Animovaný snímek Charlieho Kaufmana Anomalisa rozhodně není určený dětem. Dan Přibáň natočil dokument Trabantem do posledního dechu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 11. týden

Článek

Dvojníci

Trailer k filmu DvojníciVideo: Bioscop

Honza Rambousek je z rodu podvodníků – sympaťáků, který se dostal do potíží. Má ho v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, je s ním amen... Náhoda mu přivede do cesty dvojníka, středoškolského profesora Richarda Prospala, pedanta a slušňáka. Oběma se zázračně změní život.

Dvojníci, Česko 2016, komedie, 103 min., režie: Jiří Chlumský, hrají, Ondřej Sokol, Jakub Kohák, Jitka Schneiderová, Petr Nárožný a další.

Kung Fu Panda 3

Trailer k filmu Kung Fu Panda 3 Video: CinemArt CZ

Poté, co se stal Dračím bojovníkem, čeká Poa velký úkol: jeho učitel Sifu z něj udělá učitele Pětky, tedy nejlepších kung-fu bojovníků v celé Číně. Po se pokouší v jemnostech kung-fu poučit své idoly Tygřici, Opičáka, Zmiji, Jeřába a Kudlanku, ale v jeho tréninkovém sále vládne naprostý chaos. A do toho se ještě znenadání se objeví Poův dávno ztracený biologický otec.

Kung Fu Panda 3, USA 2013, animovaná komedie, 94 min., režie: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson, v českém znění: Ondřej Brzobohatý, Pavel Šrom, Petr Pelzer, Regina Řandová a další

Můj král

Trailer k filmu Můj králVideo: Film Europe

Herečka, scenáristka a režisérka Maïwenn, která se kvůli problematickým vztahům s rodiči zřekla svého příjmení, ve svých filmech účtuje s mnoha traumaty přinesenými z rodinného i profesního života. Hrdinkou jejího filmu je Tony, přijatá po lyžařské nehodě do rehabilitačního centra. Závislá na péči zdravotnického personálu a lécích proti bolesti, zpětně hodnotí svůj vztah  s mužem jménem Georgio.

Můj král, Francie, 2015, drama, 130 min., režie: Maïwenn, hrají: Emmanuelle Bercotová, Vincent Cassel, Louis Garrel, Isild Le Besco a další.

Anomalisa

Trailer k filmu Anomalisa Video: CinemArt CZ

Michael Stone se velmi úspěšně živí jako životní motivátor, tedy jako člověk, který i tomu největšímu smolaři vysvětlí, jak žít, aby se měl co nejlíp, byl v životě šťastný, úspěšný a spokojený. Sám sobě ale poradit neumí…

Anomalisa, USA 2016, animované drama, 90 min., režie: Duke Johnson, Charlie Kaufman, hrají (hlasy): David Thewlis, Jennifer Jason Leighová, Tom Noonan a další.

Trabantem do posledního dechu

Trailer k filmu Trabantem do posledního dechu Video: Aerofilms

Český cestovatel Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko.

Trabantem do posledního dechu, Česko 2016, dokumentární road movie, 96 min., režie: Dan Přibáň, účinkují: Dan Přibáň, Vojtěch Duchoslav, Dominika Gawliczková a další.

Totem vlka

Trailer k filmu Totem vlkaVideo: Bohemia MP

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem.

Totem vlka, Čína/ Francie 2015, dobrodružný, 121 min., režie: Jean-Jacques Annaud, hrají: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Basen Zhabu a další.

La Scala – Chrám zázraků

Trailer k filmu La Scala - Chrám zázraků Video: Pannonia Entertainment

La Scala snoubí minulost, přítomnost i budoucnost v dokonalou souhru místa zaslíbeného umění, kde ti nejlepší z nejlepších pilují svůj um. La Scala – Chrám zázraků je exkluzivní cestou napříč časem, při níž diváci objevují nádherné prostory, ve kterých se odehrávaly nejslavnější okamžiky hudební, operní i baletní historie.

La Scala – Chrám zázraků, Itálie 2015, dokumentární, 96 min., režie: Silvia Corbetta, Luca Lucini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám