Hlavní obsah

Muzikál Bonnie a Clyde připravuje plzeňské divadlo

Právo, rh

Muzikálový soubor plzeňského Divadla J. K. Tyla zahájil zkoušky na českou premiéru amerického muzikálu Bonnie a Clyde autorské trojice Ivana Menchela, Franka Wildhorna a Dona Blacka, který byl na Broadwayi poprvé uveden v prosinci 2011.

Foto: Pavel Křivánek

Zleva: Petra Vraspírová, Pavel Režný, Karolína Gudasová a Roman Tomeš jsou protagonisty plzeňského muzikálu Bonnie a Clyde. Uprostřed režisér Roman Meluzín.

Článek

V překladu Adama Nováka ho nastuduje šéf souboru Roman Meluzín, choreograf Pavel Kantořík a dirigent Jiří Petrdlík na scéně Daniela Dvořáka a v kostýmech Dany Haklové. Premiéra se uskuteční 7. května na Nové scéně.

Roli Bonnie alternují Petra Vraspírová a Karolína Gudasová, která je v nejužší nominaci na Cenu Thálie za loňský rok za roli Wendly Bergmanové v muzikálu Probuzení jara. Mužské role se zhostí Pavel Režný a Roman Tomeš.

Na vrcholu hospodářské krize se Bonnie Parkerová a Clyde Barrow stali proslulými lidovými hrdiny a zároveň nejhorší noční můrou texaských zastánců práva. Jejich osudy zpopularizoval v roce 1967 i americký film s Faye Dunawayovou a Warrenem Beattym. Nebojácní, troufalí a vyzývaví Bonnie a Clyde od legendárního autora hudby Franka Wildhorna (Jekyll And Hyde, Carmen, Dracula) jsou elektrizujícím příběhem lásky, dobrodružství a zločinu, napínavým muzikálem s netradičním dějem a hudbou, která kombinuje blues, gospel a rockabilly. Plzeňský muzikálový soubor v něm hodlá předvést své nejlepší současné zpěváky a herce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám