Hlavní obsah

Zemřel Gilbert R. Hill z Policajta v Beverly Hills, inspektorem byl i ve skutečnosti

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 84 let zemřel v pondělí americký herec Gilbert R. Hill, kterého proslavila zejména role přísného inspektora Douglase Todda ze série komedií Policajt v Beverly Hills. Zajímavé je, že policejním inspektorem byl i ve skutečnosti.

Gilbert R. Hill v roli inspektora Todda v Policajtovi v Beverly Hills

Článek

Se zápalem plic přijali Hilla v detroitské nemocnici Sinai-Grace Hospital 17. února. Nemoci podlehl o dvanáct dní později.

Hill se narodil 5. listopadu 1931 v Birminghamu v Alabamě. Se svou ženou Dolores Hooksovou, která zemřela loni, měl dva syny a dceru.

V roce 1950 se připojil k letectvu Spojených států amerických a působil na základně Selfridge nedaleko Detroitu. Později pracoval jako policista a postupně byl povýšen na inspektora a velitele. Zapojil se i do vyšetřování série 28 vražd Afroameričanů nazývané Atlanta Child Murders v letech 1979 až 1981.

Kandidoval i na starostu

Fungoval i v politice jako předseda městské rady v Detroitu. V roce 2001 neúspěšně kandidoval na starostu, přestože měl značnou podporu lidí.

Herectví se věnoval jen na poloviční úvazek. Dokonce odmítl i jiné role kromě účinkování dvou pokračování snímku Policajta z Beverly Hills.

Reklama

Výběr článků

Načítám