Hlavní obsah

Čtvrtníčkovi recese vyšla. Kalousek opravdu přispěl na The Tap Tap

Právo, Syl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedinečnou divadelní hru Nefňuka v sobotu finančně podpořil Miroslav Kalousek. Na první zkoušce v kulisách předal členům souboru mladých handicapovaných umělců The Tap Tap šek s částkou 100 tisíc korun. Reagoval tímto počinem na jeden z dílů pořadu ČTTV herce Petra Čtvrtníčka, jenž předsedu Top 09 k podpoře The Tap Tap v imaginárním telefonátu přemlouvá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek a Petr Čtvrtníček přišli 20. února 2016 podpořit skupinu The Tap Tap na jejich zkoušku hry Nefňuka. Miroslav kalousek při té příležitosti přispěl na vznik hry částkou 100 000 Kč.

Článek

Divadelní představení Nefňuka (aneb podivuhodná dobrodružství Kristla Špána na souši i na moři) je naprosto jedinečné, protože v něm vystupují herci a muzikanti s různými handicapy.

Čtyři elektrické vozíky slouží jako motory k pohybům loutek, což ve světě zatím nikdo nezkusil. Hra se zpěvy Nefňuka je podle knihy Jesus Betz od francouzských spisovatelů, autorem českého scénáře je Jiří Ornest, který společně s Jakubem Macečkem hru i režírují. Hudbu složil Jaroslav Svoboda (kapela Traband), scény a loutky navrhl Petr Matásek. Živá muzika a jednotlivé role jsou dílem členů kapely The Tap Tap.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Soubor The Tap Tap připravuje novou hru Nefňuka

Premiéra se uskuteční 24. dubna na Nové scéně Národního divadla, doplní ji osm repríz. Poté soubor čeká putování nejprve po České republice a pak do zahraničí, konkrétně do Ameriky.

Celkový rozpočet je 2 milióny Kč a neustále se navyšuje. "Sbírka je v základech pokrytá, další část financí chtějí The Tap Tap získat na crowdfundingovém portále Hithit," vysvětluje Šimon Ornest, kapelník a manažer The Tap Tap. Přispěvatelé získají zajímavé odměny, například lístky na premiéru, osobní seznámení s Nefňukou nebo kytaru, kterou věnoval XINDL X. Projekt lze podpořit do 4. března 2016 na stránkách portálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám