Hlavní obsah

David Koller nebude vystupovat tam, kde hraje Ortel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Management Davida Kollera oznámil, že zpěvák nebude vystupovat tam, kde hraje kontroverzní kapela Ortel. Ta je momentálně velmi populární a bodovala i v anketě Český slavík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Koller

Článek

„Kdo chce vydělávat na strachu, rasismu a nenávisti, nebude obchodovat s námi,“ řekl Novinkám Pavel Eichler, který s Kollerem spolupracuje. Na internetu si totiž všiml, že na některých  místech, kde byli zvyklí pořádat koncerty, má už naplánovaná vystoupení Ortel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Ortel získala druhé místo v anketě Český slavík 2015.

„Je to jeho rozhodnutí, nemám k tomu co říct,“ sdělil ředitel Domu kultury Liberec Pavel Škoda, který pronajímá sál pro koncert skupiny Ortel.

David Koller dlouhodobě vyjadřuje svůj odpor proti levicovému i pravicovému extremismu. Jeho skupina Lucie mimo jiné iniciovala v roce 2013 na Staroměstském náměstí v Praze koncert upozorňující na rostoucí vliv komunistů. Název akce Nikagda nězabuděm vycházel z textu písně Karla Kryla.

Reklama

Výběr článků

Načítám