Hlavní obsah

Michal Pavlíček oslaví šedesátiny na turné Stromboli Fiat Lux

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z našich nejlepších kytaristů Michal Pavlíček oslaví své šedesátiny 14. února na turné skupiny Stromboli. Šňůra rockové legendy začíná 9. února ve Zlíně a skončí 9. března v Bratislavě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Pavlíček se Stromboli vzýval artrockového ducha osmdesátých let.

Článek

Stromboli se proslavili v osmdesátých letech s komplikovanou a temnou muzikou, plnou art-rockových zvratů, strašidelných kytarových a elektronických zvuků i chladně vznešených vokálů. Alba Stromboli (1987) a Shutdown (1989) se zařadila k tomu nejlepšímu, co v Čechách kdy vzniklo.

Ohlas na comeback v O2 areně v roce 2014 byl dobrý a letos Stromboli připravili turné Fiat Lux. Během dvouhodinových koncertů skupina představí průřez tvorbou Stromboli a pár písní z posledního alba.

Turné Stromboli

9.2. Kongresové Centrum -  Zlín

10.2. Sono Centrum - Brno

11.2. Gong - Ostrava

18.2. Kd - Šumperk

19.2. Forum - Třebíč

25.2. Eurocentrum - Jablonec

26.2. Klubcentrum - Ústí Nad Orlicí

6.3.  Metropol - České Budějovice

9.3.  Stará Tržnica - Bratislava

Turné se zúčastní Michal Pavlíček, Bára Basiková, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková, Vilém Čok a Klaudius Kryšpín, u kterého však není jisté, zda absolvuje celé turné. Má totiž zdravotní problémy. Mohl by ho nahradit Miloš Meier (Dymytry, Michal Pavlíček Trio ad.)

Reklama

Výběr článků

Načítám