Hlavní obsah

Stream.cz uvede i Červeného trpaslíka a Malou Velkou Británii

Novinky, Stanislav Dvořák

Internetová televize Stream.cz nabídne kromě vlastních pořadů i zahraniční tvorbu, a to zdarma a v češtině. Jedná se o kultovní seriál Červený trpaslík nebo série Naprosto dokonalé, Jak nežít svůj život a Malá Velká Británie.

Článek

Na sitkomy BBC koupil Stream.cz půlroční licenci od britské veřejnoprávní televize. Od 1. února do 30. července si diváci mohou užít všech 32 epizod komediální série Naprosto dokonalé (Absolutely Fabulous), 19 epizod Jak nežít svůj život (How Not to Live Your Life) a 52 epizod Červeného trpaslíka (Red Dwarf), které od 31. března do 30. září doplní zbylých devět epizod posledně jmenované sci-fi parodie a 22 epizod Malé Velké Británie (Little Britain).

„Původní hrané sitkomy patří na Streamu nejen k nejpopulárnějším, ale v našich aplikacích také k nejsledovanějším. Hledali jsme proto pro diváky tvorbu, která by byla svým způsobem blízká Kanceláři Blaník a Autobazaru Monte Karlo. Našli jsme ji právě na BBC, a to jak v legendárním Trpaslíkovi, tak v neméně zdařilých a v Česku dosud pouze okrajově známých Jak nežít svůj život, Naprosto dokonalé a Malé Velké Británii. Neznamená to nicméně, že bychom usilovně nepracovali také na dalších vlastních seriálech,“ vysvětlil Lukáš Záhoř, šéfproducent internetové televize Stream.cz.

Výběr z festivalu Jeden svět

„Kromě britských seriálů uvede Stream.cz v průběhu února bezplatně také čtyři úspěšné snímky z minulých ročníků Jednoho světa, největšího lidskoprávního filmového festivalu na světě, jehož je internetová televize i letos partnerem. Jedná se o investigativní dokument O trhu s orgány, drama Banány na pokračování, které získalo ocenění na 14. ročníku v kategorii Máte právo vědět, zneklidňující sondu dánského filmaře Miki Mistratiho Podezřelá čokoláda a humorný, přitom ale mrazivý film Ti druzí, poukazující na ničivé dopady turistického ruchu na život tradičních komunit,“ sdělila specialistka komunikace Eva Albrechtová.

Z původní produkce letos Stream.cz uvede čtvrtou řadu reality show Zpátky na vrchol, populárně-naučné týdeníky Svět zítřka a Tisíce lidí zajímá nebo premiérové díly oblíbeného Jídla s. r. o. (start 3. února).

Reklama

Výběr článků

Načítám