Hlavní obsah

DiCaprio jako Lenin? To nikdy, zuří komunisté a chystají blokádu studia

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blokádou filmového studia pohrozili petrohradští komunisté, pokud v Lenfilmu do role Vladimíra Iljiče Lenina v zamýšleném filmu o vůdci světového proletariátu bude skutečně obsazen americký herec Leonardo DiCaprio (41).

Foto: Profimedia.cz

DiCaprio se podle mluvčího Lenfilmu Leninovi dost podobá.

Článek

„Už jsme poslali Lenfilmu dopis a sdělili jsme jim, že to by vyvolalo protestní akce a občanskou neposlušnost u vchodu do studia. Prostě jim nedovolíme jít dovnitř,“ řekl Sergej Milinkovič, jeden z vůdců malé petrohradské strany Ruští komunisté odštěpené od parlamentní KS Ruska.

„Lenina by měl hrát ruský herec,“ zdůvodnil stranické pobouření.

DiCaprio, jehož babička z matčiny strany pocházela z Ruska, nedávno prohlásil, že by si „rád zahrál Lenina, Putina nebo Rasputina“. „Myslím, že by mělo být víc filmů o ruské historii, protože její součástí jsou příběhy hodné Shakespeara,“ nechal se slyšet.

Podle Valerije Karpova, mluvčího Lenfilmu, by realizace snímku o Leninovi neměla být problém: „DiCaprio je mladému Leninovi docela podobný. A na vytvoření revolučního prostředí roku 1917 máme dost rekvizit.“

Zájem by měl i režisér, scenárista a producent Vladimir Bortko. „DiCaprio je velký umělec, zahraje kohokoli. Bylo by mi ctí, kdybych ho mohl režírovat,“ prohlásil.

A jsou i zdroje: Lenfilm plánuje expanzi díky finanční injekci 75 miliónů dolarů od čínského investora, díky němuž by u Petrohradu měla vzniknout nová studia.

Anketa

Mohl by Leonardo DiCaprio hrát Vladimira Iljiče Lenina?
Ano
90,5 %
Ne
9,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3440 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám