Hlavní obsah

Nové knihy: Nesser, Lehane, Vondruška. Niedl a Carter

Právo, František Cinger

Novinky nabízejí detektivní příběhy Håkan Nessera a Vlastimila Vondrušky, příběh Františka Niedla o světě po katastrofě i úvahy bývalého amerického prezidenta Jimmyho Cartera o životě žen v zemích bohatých i chudých. Komiks zatím žádný, zato jedna audiokniha.

Článek

Håkan Nesser:

Dívka, která nikomu nechyběla

Nové knihy

Komisař Van Veeteren se v parném létě chystá na dovolenou. Jenomže se z dívčího tábora tajemné náboženské sekty ztratí jedno z děvčat. A nedlouho po něm druhé. Nezbývá než se dát do práce.

Moba, přeložila Helena Matochová, 280 stran, 279 Kč

Dennis Lehane:

Pod rouškou noci

Nové knihy

USA, 20. léta minulého století. Joe Coughlin je v jádru dobrý člověk, muž pevných zásad a smyslu pro spravedlnost. A také hlava mafiánského impéria a gangster, který se umí drsně vypořádat s konkurencí, Ku-klux-klanem či kýmkoliv jiným, kdo se mu postaví do cesty.

Paseka, přeložil David Petrů, 424 stran, 329 Kč

Vlastimil Vondruška:

Mrtvý posel

Nové knihy

Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého pražského domu těžce zraněného muže. Umírající mu stihne ještě říci, že se chystá jakési spiknutí, jenomže zemře dřív, než stačí vysvětlit víc. Takže nezbývá než se dát do pátrání po neznámém.

Moba, 208 stran, 279 Kč, e-kniha 189 Kč

František Niedl:

Slunce na útěku

Nové knihy

Svět je náhle zasažen katastrofou nevídaných rozměrů. Jen díky zvláštní náhodě ji Mike a Bessy přečkali v úkrytu ve Skalistých horách. Po dvou měsících, kdy byli odstřiženi od světa, od lidí, dvou měsících plných beznaděje, nejistoty a samoty, se rozhodnou vydat na cestu.

Moba, 254 stran, 259 Kč, e-kniha 179 Kč

David Ebershoff:

Dánská dívka

Nové knihy

Románové zpracování skutečného příběhu malíře Einara Wegenera (později přijal jméno Lili Elbe) a jeho manželky Gerdy začíná prosbou o pomoc, aby se rozvinulo ve strhující vyprávění o neobvyklé lásce, osobní svobodě a odvaze vzepřít se obecnému mínění.

Domino, přeložila Hana Čapková, 376 stran, 299 Kč, e-kniha 149 Kč

Jimmy Carter:

Ženy, náboženství, násilí a moc

Nové knihy

Bývalý americký prezident se podrobně zabývá předsudky, diskriminací, násilím, zkresleným výkladem náboženských textů (Bible, Koránu a dalších), fyzickým a duševním týráním, chudobou, nemocemi a válkami z hlediska ženské nerovnosti, existující dnes na celém světě.

Nakladatelství Triton, 232 stran, 299 Kč

František Záruba:

Hradní kaple II., doba lucemburská

Nové knihy

Druhý svazek Hradních kaplí se věnuje převážně 14. a počátku 15. století, tedy době lucemburské. V předešlém svazku jsme se měli možnost seznámit s kaplemi ze 12. a především pak ze 13. století, které ve většině případů vznikly na královských hradech.

Nakladatelství Lidové noviny, 384 stran, 399 Kč

Marka Míková, Radoslav Valeš:

Jonáš spěchá domů

Nové knihy

Příběh o putování plyšového medvídka světem vyprávěný formou kolážové techniky. Autor „recykloval“ lifestylové časopisy a tuší domalovával hlavního medvědího hrdinu. Stromy tak mají perlové či diamantové kmeny, na těle vážky rozeznáme kousek pruhovaného pyžama...

Argo, 64 stran, 259 Kč

Jiřina Steimarová:

Ničeho nelituji

Nové knihy

Život plný kotrmelců. Na divadle, před kamerou, s velkou rodinou, ale vždy s jedinečným životním optimismem... Pětidílná četba ze vzpomínek Jiřiny Steimarové vznikla na základě knihy, kterou napsala spolu s publicistkou Kamilou Čížovou. Čte Hana Kofránková.

Radioservis, 1 hodina, 58 minut, 99 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám