Hlavní obsah

Pýcha, předsudek a zombie? Parodie spíše zklamala

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léta diskutovaná parodie na slavný román Pýcha a předsudek byla konečně realizována. Vpád zombií do aristokratické společnosti ale zřejmě nedopadl tak vtipně, jak si diváci přáli. Píše to známý americký server The Hollywood Reporter (THR).

Foto: Lionsgate

Sam Riley (pan Darcy)

Článek

Knižní parodie Pride and Prejudice and Zombies vyšla v angličtině v roce 2009 a měla úspěch. Dlouho odkládaná filmová parodie, ve které kdysi údajně měla hrát i Natalie Portmanová, se však nesetkala s nadšením.

Podle THR film sám připomíná mrtvolu, která vstává z hrobu. Je těžkopádný, bez života, bez šarmu. Celkem příjemný pár prý tvoří Sam Riley jako pan Darcy a Lily Jamesová jako Elizabeth, ale scénář moc nefunguje.

Foto: Lionsgate

Lily Jamesová (Elizabeth)

Zombie toužící po mozcích zaplavili starou dobrou Anglii a má v tom zřejmě prsty manipulativní nápadník Wickham (Jack Huston), který má také zálusk na Elizabeth. Podle THR se však nepodařilo spojit společenskou satiru původní knihy od Austenové s požadavky na dobrou zombie komedii o krvežíznivých monstrech.

Jediná vtipná scéna je prý ta, kde uražená Elizabeth odmítá první Darcyho žádost o ruku a konverzace ve škrobeném aristokratickém stylu se zvrhne v brutální bitku. Celkově se THR domnívá, že scenárista a režisér Burr Steers nemá vztah k hororu, bojí se skutečně krvavých prvků a nepovedly se mu akční scény.

Reklama

Výběr článků

Načítám