Hlavní obsah

RECENZE: Komedie Poldův švagr? Odvar z Murphyho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tim Story natočil americkou komedii Ride Along 2 (Poldův švagr), která se snaží navázat na starší filmy typu „legrační poldové, kteří se spolu pořád hádají“.

Foto: Cinemart

Ice Cube a Kevin Hart

Článek

Začínající kriminalista z Atlanty Ben Barber (Kevin Hart) má problém. Chce si vzít krásnou Angelu a dokázat jejímu drsnému bratrovi, že je skvělý polda. Bratr James (Ice Cube) ho nemá rád, ale když už ho musí přijmout do rodiny, chce ho alespoň vyškolit.

Vydávají se do Miami, kde probíhá ve velkém obchod s drogami. Narkobaron Antonio Pope (Benjamin Bratt) je ale tvrdý soupeř se známostmi na nejvyšších místech. Následují bláznivé bitky a honičky, které (neoriginálně) využívají prvků počítačových her.

Scenáristé to tentokrát pořádně odflákli. Řekli si, že stačí použít hollywoodské klišé „ukecaný srandovní černoch a tvrdý polda“ a více už se nemusejí namáhat. Na velkou srandu to ale nestačí.

Kevin Hart má potenciál být vtipný, ale v tomto případě s tím potenciálem málo pracuje. Zábavnější je Ken Jeong, asijský herec, kterého si můžete pamatovat z Pařby v Bangkoku. A drsný polda Ice Cube je spíše jen nudný. Půlka dialogů zní relativně vtipně, ale zbytek nefunguje vůbec.

Foto: Cinemart

Bitka v kubánské čtvrti Miami

Aby nebylo klišé málo, musí se objevit ještě drsná postava policajtky z oddělení vražd, silná žena, která zmlátí chlapa, a navíc je to šmrncovní „latina“, tedy příslušnice menšiny, která nám ve filmu zatančí salsu.

Celkově lze film Poldův švagr charakterizovat jako středně nudný odvar z Eddieho Murphyho říznutý Smrtonosnou zbraní.

Celkové hodnocení: 50 %

Reklama

Výběr článků

Načítám