Hlavní obsah

Nová alba: Lída Baarová, Tindersticks či Suede

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu je u nás středem pozornosti soundtrack k filmu Lída Baarová. Skupina Tindersticks však také, neboť má v České republice řadu příznivců, kteří její novou desku jistě ocení. Populární jsou u nás i další Britové Suede, američtí Megadeth zase plují již řadu let metalovou scénou.

Článek

Různí: Lída Baarová

Foto: Warner Music

Nová alba

Den po premiéře nového filmu režiséra Renče Lída Baarová vyšel i soundtrack k němu. Je na něm mimo jiné titulní písnička Když ďábel tančí s andělem, kterou zpívá Lucie Bílá.

Jednu ze skladeb na soundtracku zpívá rovněž představitelka hlavní role Táňa Pauhofová. Vedle dobových písní tvoří většinu alba filmová hudba v provedení Českého symfonického orchestru.

Tindersticks: The Waiting Room

Foto: City Slang

Nová alba

Již desáté album britské indierockové kapely Tindersticks přináší hudební materiál, který fanoušky jistě potěší. Kapela je na něm v podstatě taková, jako na předešlých albech. Zadumaná, melancholická, mísící pop, rock i soul.

Suede: Night Thoughts

Foto: Warner Music

Nová alba

Sedmé studiové album legendární britské skupiny Suede nabízí skladby, ve kterých se pojí vlivy indie rocku a art rocku. Na nové desce je tucet písniček, vychází tři roky po předešlé studiovce Bloodsports.

Megadeth: Dystopia

Foto: Universal Music

Nová alba

Megadeth jsou americkou thrashmetalovou legendou a na svém patnáctém albu hrají uvedený styl tak, jak by mohl znít v roce 2016. Je agresivní, jiskřivý, je patrné, že Megadeth svou hudbu ovládají. Chybí jen více výraznějších melodických nápadů.

Savages: Adore Life

Foto: Matador Records

NOvá alba

Druhé album londýnské postpunkové kapely Savages dostalo název Adore Life. Produkoval ho Johnny Hostile a mixoval Anders Trentemøller. Divoké skladby pro ně napsali a nahráli členové kapely.

Urbánek & Mourek: Urbánek & Mourek

Foto: Tranzistor

NOvá alba

Vojtěch Urbánek a Tomáš Mourek jsou písničkáři, kteří si vedle sebe našli vlastní hudební tvář. Jsou v ní vlivy blues a indie folku, jejich písničkářství je nadto velmi působivé. K poznávacím znamením patří i sofistikované české texty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám