Hlavní obsah

Filmové premiéry: REVENANT Zmrtvýchvstání, Muzikál aneb Cesty ke štěstí, Ledová sezóna a další

Právo, Věra Míšková

Do kin vstupuje vítěz Zlatých glóbů, historický velkofilm REVENANT Zmrtvýchvstání s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Ke slavnému muzikálu Starci na chmelu se vrací česká novinka Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Lední medvěd Norm se v rodinné animované komedii Ledová sezóna dostane ze severního pólu až do New Yorku. O kuřatech a lidech je severská komedie o vejcích, která padla daleko od stromu. Autorský dokument Vitalije Manského Roura mapuje každodenní život podél plynovodu ze Sibiře do Evropy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 2. týden

Článek

REVENANT Zmrtvýchvstání

Upoutávka na film The Revenant

Americký divoký západ, rok 1823: skupina lovců kožešin je přepadena Indiány. Jejich šípy jsou přesné, jen menšina lovecké výpravy jejich útok přežije. Mezi nimi také Hugh Glass, kterého napadne medvědice, a i když zázrakem přežije, začíná příběh o úžasné houževnatosti a vůli přežít, příběh o otcovské a synovské lásce, o zradě a pomstě a také o velmi divoké přírodě.

REVENANT  , USA 2015, 156 min., režie: Alejandro González Inárritu, hrají: Leonadro DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Paul Anderson a další.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí

Muzikál aneb Cesty ke štěstí

Studenti konzervatoře mají na letním soustředění za úkol nazkoušet pro své první veřejné představení Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Nejdřív jsou znechucení, že se budou věnovat české klasice, pak je ale muzikál chytne a jen si prosazují novou choreografii, do níž přidají prvky klasického tance, street dance, hip-hopu i pohybového divadla.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí, ČR 2016, muzikál, 85 min., režie: Slobodanka Radunová, hrají: Adam Mišík, Vladimír Polívka, Roman Vojtek, Vica Kerekes a další.

Ledová sezóna

Upoutávka na film Ledová sezóna

Lední medvěd Norm má rád tuleně jako kámoše a ke štěstí mu stačí dost zábavy a žádní otravní turisté na Arktidě. Když se tedy jakýsi bláznivý projektant rozhodne postavit luxusní obchoďák a výletní apartmány přímo na jeho ledovém dvorku, Norm musí začít jednat na vlastní tlapu, aby šílenému nápadu za každou cenu zabránil.

Ledová sezóna, USA 2016, animovaná komedie, 86 min., režie: Trevor Wall, v českém znění: Jan Šťastný, Miroslav Táborský, Sabina Laurinová, Klára Nováková, Pavel Rímský a další.

O kuřatech a lidech

Upoutávka na film O kuřatech a lidech

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. A tak se vydají za ním. Po příjezdu na ostrov Ork však zjistí, že mají ještě další tři velmi svérázné sourozence, a jsou postaveni před zásadní otázku: jak alespoň základně zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko?

O kuřatech a lidech, Dánsko/Německo 2015, komedie, 104 min., režie: Anders Thomas Jensen, hrají: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Nicolas Bro, Søren Malling a další.

Roura

Upoutávka na film Roura

Manský se vydal po trase plynovodu se snahou zjistit, jak se žije obyčejným lidem v jeho bezprostřední blízkosti. Výlov zamrzlé řeky plné mrtvých ryb, svatba v oprýskané panelákové budově, pravoslavná mše v odstaveném železničním vagonu či psí bouda z vyřazené pračky výmluvně ilustrují často absurdní všednodennost dnešního Ruska a jeho západních sousedů. Film získal od ruské premiéry v roce 2013 řadu cen na mnoha festivalech.

Roura, Rusko/ Česko/ Německo 2013, dokument, 130 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám