Hlavní obsah

Brosnan, nebo Moore? Nejhorší filmy roku podle Variety

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejhorší filmy roku sepsali redaktoři amerického magazínu Variety. Jedná se o tamní produkci, zahraničí se autoři nevěnovali.

Článek

Mezi nominovanými je nový počin provokatéra Michaela Moora Where to Invade Next. Podle kritiků Moore neobjektivně vytahuje různé aspekty různých zemí, aby Amerika vypadala co nejhůře. Žádné překvapení vzhledem k tomu, že podobně postupoval i v předešlých filmech.

Další je americký film No Escape, v němž si zahráli Pierce Brosnan či Owen Wilson. Jde o příběh americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. Každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, a rodina se tak zoufale snaží dostat na bezpečné místo. Podle Variety „nejhloupější a nejotravnější“ film.

Také Láska po anglicku (opět Pierce Brosnan) zjevně kritikům z Variety zvedla mandle. V romantickém filmu se Brosnan jako úspěšný univerzitní profesor vzdá milenek kvůli mladší Kate (Jessica Alba), se kterou čeká dítě. O tři roky později se Kate zamiluje do někoho jiného a odstěhuje se. Zároveň posílá svou sestru Olivii, aby zkontrolovala, jestli se Richard dobře stará o jejich syna. Je totiž přesvědčena, že se Richard vrátil ke svému nezodpovědnému životu.

Kopie devadesátkového odpadu 

K největším pitomostem roku prý patří i mysteriózní krimi London Fields režiséra Mathewa Cullena či horor The Human Centipede III (Final Sequence) Toma Sixe.

Také Return to Sender, „nesmyslný thriller Fouada Mikatiho” se vůbec nelíbil. I Jennifer Lopezová je prý vtipnější než tato slabá kopie „devadesátkového erotického odpadu“. Na závěr zařadili film Truth Jamese Vanderbilta o Georgi Bushovi, kterému prý nepomohla ani účast oblíbené Cate Blanchettové.

Reklama

Výběr článků

Načítám