Hlavní obsah

Holka od indiepopového Lanuga je na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý dárek v podobě písně Holka dala posluchačům česká skupina Lanugo. Píseň umístila na své internetové stránky.

Foto: Lanugo/Jan Durina

Lanugo

Článek

Dramaticky gradující a bohatě aranžovaná nahrávka Holka přináší akustické nástroje i nádech elektroniky.

„V těchto dnech vznikl nový singl, ze kterého mám velkou radost. Nejvíc se těším, až se dostane k lidem, kteří si jej koupili dopředu naslepo skrze kód, který máme na našich tričkách a taškách. Hrajeme s fanoušky hudební schovávanou, která nás prostě moc baví. Doufám, že se jim naše nová písnička bude líbit,“ vzkázala zpěvačka Markéta Foukalová.

Lanugo vydalo eponymní debut v roce 2009 a hned si získalo úctu kritiky. Nezávislý pop pražské skupiny nemíří do komerčních rádií, ale nespadá ani do tzv. "nesrozumitelného" jazzu, kterého se běžní posluchači bojí. Na desce se objevily náznaky jazz-rocku i trip-hopu.

O dva roky později vydali další desku Lanugo 2011 a opět vzbudila zájem, stejně jako Lanugo 2014, jedno z nejlepších českých alb roku.

Koncept desky pro skupinu vytvořilo progresivní grafické duo Ex Lovers. Je distribuována v originálním grafickém obalu spolu s unikátním kódem pro stažení skladeb ze stránek skupiny ve zvukově nekomprimované kvalitě, tak jak byla hudba nahrána ve studiu. Více na lanugo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám