Hlavní obsah

Tarantino chce přenést Osm hrozných do divadla

Právo, jaš

Americký režisér a scenárista Quentin Tarantino by rád přinesl svůj film Osm hrozných (2015) na divadelní prkna. Řekl to během diskuse s dalšími režiséry, kterou organizoval magazín The Hollywood Reporter.

Foto: Profimedia.cz

Quentin Tarantino chce přenést Osm hrozných do divadla.

Článek

„Chtěl bych udělat divadelní adaptaci filmu, protože se mi líbí představa, že by jiní herci měli možnost zahrát si postavy z něj. Chtěl bych vědět, co by z toho vzniklo,“ řekl Tarantino.

Snímek Osm hrozných měl v Americe premiéru v limitované distribuci 25. prosince. Do českých kin se poprvé dostane už 7. ledna 2016. Hudbu k němu napsal italský skladatel Ennio Morricone. Tarantino se kromě režie postaral i o scénář, který však bez jeho svolení zveřejnili začátkem minulého roku na internetu, což jej tak rozlítilo, že chtěl na několik let pozastavit práce na filmu. Nakonec ale změnil názor. Při zmíněné diskusi Tarantino také prozradil, že pravděpodobně natočí deset filmů.

„Počítám je, zbývají mi už jen dva,“ řekl. Na otázku, jaké jsou jeho další plány do budoucna, kterou mu položil jiný režisér Ridley Scott, odpověděl, že se kromě divadla chce věnovat psaní románů.

Ve filmu Osm hrozných hrají Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Bruce Dern, Tim Roth a další. Snímek si vysloužil nominace na Zlatý glóbus za původní hudbu a scénář.

Reklama

Výběr článků

Načítám