Hlavní obsah

Votvírák láká na kapelu Kryštof, na Benátské zazpívá Zagorová

Kapela Kryštof bude jednou z hvězd jubilejního 10. ročníku multižánrového festivalu Votvírák, který se ve dnech 10. až 12. června 2016 uskuteční na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích. Na festivalu Benátská! konaném od 28. do 31. července příštího roku ve sportovním areálu v libereckém Vesci se poprvé na akci podobného typu představí Hana Zagorová.

Foto: Pavel Karban, Právo

Na snímku frontman kapely Kryštof Richard Krajčo

Článek

"Rádi bychom se v rámci narozeninového konceptu festivalu vrátili na samotné začátky, ke kapelám, které s námi na letišti trávily spousty času, a mezi ně Kryštof rozhodně patří," uvedla za Votvírák Martina Jablanovská.

Votvírák ve své dramaturgii sází na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů. Letos do Milovic dorazilo za dva dny stejně jako loni přibližně 75 000 lidí.

Koncertem členky Síně slávy cen Anděl Zagorové pořadatelé Benátské! opět do programu zařazují jméno, které z dramaturgie podobných akcí trochu vybočuje. V minulosti to byla například skupina Village People nebo duo Těžkej Pokondr.

Foto: Právo - Milan Malíček

Hana Zagorová vstoupila do andělské Síně slávy.

"Protože nejsem rocková zpěvačka, tak jsem samozřejmě na žádném rockovém festivale zatím nevystoupila. Chystám si to užít. Doprovodí mě velká kapela doplněná o sbor Jiřího Březíka a zahrajeme staré hity i nové písničky, bez kterých mě většinou posluchači nepustí z pódia," uvedla Zagorová. Na festivalu by ráda chvíli zůstala. "Pokud bude hrát v tu dobu Vypsaná fixa, určitě si ji nenechám ujít. Zpěvák Márdi mi napsal písničku na nové album, které právě natáčíme," dodala.

Festival dá také příležitost mladé generaci hudebníků, kteří se v poslední době umisťují na předních příčkách rozhlasových hitparád. Patří mezi ně například Sebastian, Lipo, Atmo Music nebo Paulie Garand. K již ohlášeným jménům Divokej Bill, Horkýže Slíže, Tublatanka, Olympic nebo Doctor P.P. pořadatelé ještě přidávají Mandrage, Visací zámek, Metalindu, Vltavu, Annu K., Mňágu a Ždorp nebo Ewu Farnou.

Festival Benátská! letos navštívilo 17 000 lidí, o tisíc více než loni.

Reklama

Výběr článků

Načítám