Hlavní obsah

Do programu Berlinale se zatím dostaly dva české filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva české snímky se dostaly do programu filmového festivalu Berlinale, který se uskuteční v únoru v německé metropoli. V sekci Panorama se představí film Já, Olga Hepnarová, do sekce filmů pro mládež Generation 14+ zařadili pořadatelé snímek Ani ve snu!.

Foto: Bontonfilm

Z filmu Já, Olga Hepnarová

Článek

Úplný program filmové přehlídky, především pak hlavní soutěže, zatím není znám a není vyloučeno, že se v něm objeví i další české snímky. Film Já, Olga Hepnarová režisérů Petra Kazdy a Tomáše Weinreba popisuje případ ženy, která v roce 1973 v Praze úmyslně najela autem do skupiny lidí a osm jich zabila. Za svůj čin byla o dva roky později jako poslední žena v Československu popravena.

„V zahraničí mají mnohem větší odstup než u nás, nepotřebují se patlat v historických souvislostech a nevadí jim tedy ani forma zpracování režisérů, kdy černobílé existenciální drama vůbec neřeší dobu, kdy se film odehrává, ale soustředí se pouze na hlavní postavu - Olgu Hepnarovou,” sdělil producent filmu Vojtěch Frič.

Film režiséra Petra Oukropce Ani ve snu! bude součástí festivalové sekce Generation 14+, která se zaměřuje na současnou světovou tvorbu pro děti a mládež. Romantický snímek se odehrává v prostředí parkouristů, tedy mladých lidí, kteří využívají městské prostředí k akrobacii, a pracuje se směšováním reality a fantazie.

Reklama

Výběr článků

Načítám