Hlavní obsah

RECENZE: Vánoční romantická, přesto slušná komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušenost napovídá, že americká romantická komedie uváděná před Vánocemi musí být příšerná. Milenci těch druhých režisérky Leslye Headlandové příšerní nejsou. Připomínají ledacos, co jsme viděli, ale i přes námitky je scénář inteligentnější než hollywoodský průměr.

Foto: CinemArt

Alison Brie

Článek

Jake a Lainey se před lety znali jako studenti. Cosi je pořád spojuje a nevědí, jak s tím naložit. Komedie začíná velkým hollywoodským klišé o dvou kamarádech, kteří si rozumějí, ale nechtějí přiznat, že spolu vlastně chodí, což divák vidí 30 sekund po začátku. Mnohým takové zjištění stačí, aby si sbalili pytlík s pop-cornem a odešli z filmu v polovině. Bylo by to však trochu nespravedlivé.

Film sice používá mustr „mají se rádi, ale ona odjíždí a na konci zase zjistí, že bez sebe nemohou být“, jenže k tomu přidává hodně navíc. Šedesát procent scénáře je Hollywood, čtyřicet momentky z Woodyho Allena. Napodobují ho, ale ne důsledně, takže to tam je i není.

Foto: CinemArt

Jason Sudeikis a Alison Brie

Rozpitvávání problematiky různých klitorisů a orálních technik samozřejmě není originální ani šokující, zajímavější jsou spíše vtípky okolo a to, jak to všechno Jason Sudeikis spojuje. Hraje výborně.

Vztah dvou hlavních hrdinů působí věrohodně a dialogy jen jiskří. Lze namítnout, že nedává smysl, proč Lainey touží i po ženatém Sovachekovi, který navíc vypadá se svým knírkem a brýlemi zcela úchylně. Jenže na to může scenáristka a režisérka  použít protiargument, že žena se nemusí chovat logicky. Sudeikis je každopádně sebejistý, ukecaný a zábavný. Už kvůli němu stojí za to Milence těch druhých vidět.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám