Hlavní obsah

ČT chystá pokračování Případů 1. oddělení a Případu pro exorcistu i Bohdalovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Detektivní příběhy z 1. oddělení i Případ pro exorcistu v režii Viktora Tauše a Jana Hřebejka se brzy vrátí na obrazovku. Každý milión dobrý je nové drama o velkém dědictví s Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli.

Foto: Česká televize

Pět mrtvých psů (na snímku Stanislav Majer)

Článek

Hned na počátku roku 2016 uvede Česká televize další Případy 1. oddělení. K známé pražské mordpartě (Kozák, Korejs, Plíšek, Pražák a Sršeň) se nově připojí postava Dušana Vrány v podání Igora Chmely.

Režisér Zdeněk Zelenka natočil drama Každý milión dobrý, které se ptá, zda mají děti automatický nárok na majetek rodičů. Hlavní roli dostala Jiřina Bohdalová.

Foto: Česká televize

Z filmu Každý milion dobrý

„Když máte dceru doma, tak vám zůstane doma, když máte kluky, tak jdou ven a najdou si manželku. Aby měli doma klid, tak zapřou i mámu. To tak na světě chodí. To je pro mě podstata celého filmu. Byť milují svou matku, tak ji zapřou, aby měli klid. Ale ono se to nakonec vyrovná, on dostane rozum,“ vysvětlila Jiřina Bohdalová.

„V žádném případě to není legrace,“ upozornila herečka.

Masaryk a Hilsner

Režisér Viktor Polesný se vrací do období hilsneriády, na konec 19. století, ve filmu Zločin v Polné. Kvůli židovskému původu údajného vraha Anežky Hrůzové se zvedla vlna antisemitismu, proti které se postavil Tomáš Masaryk, budoucí československý prezident.

„Ta událost nabízí příběh opravdu strhující. Xenofobie, rasismus, antisemitismus, jiskra, která zapálí nenávistnou reakci části společnosti, to vše je v občas rozpolceném českém prostředí obsaženo,“ řekl režisér.

Dvě premiérové minisérie Modré stíny a Pět mrtvých psů navazují na divácky úspěšnou krimi Připad pro exorcistu a opět vznikly podle literární předlohy Michala Sýkory.

Druhé řady se dočká pořad Nejchytřejší Čech a také talkshow DoktorKa s Kateřinou Cajthamlovou. Novinkou je hra Kde domov můj?. Aleš Háma v ní bude soutěžící zkoušet z reálií spojených s Českou republikou.

Ze zahraniční tvorby se diváci mohou těšit třeba na slavný americký seriál Dům z karet (House of Cards) nebo Šílenci z Manhattanu (Mad Men).

Reklama

Výběr článků

Načítám