Hlavní obsah

Chystá se premiéra filmu o Obamovi. Půjde o romantiku, ne politiku

Novinky, Stanislav Dvořák

Romantické drama o americkém prezidentovi Baracku Obamovi ohlásil filmový festival Sundance. Zabývá se hlavně tím, jak bojoval o manželku Michelle, nikoliv o Bílý dům.

Foto: IM Global

Obamovi ve filmu

Článek

Romantické filmy se o skutečných politicích netočí ani v Americe, projekt proto v  médiích vyvolává překvapení a zájem. Film se jmenuje Southside With You a odehrává se v roce 1989, kdy Obama „balil” v Chicagu dívku jménem Michelle Robinsonová, později první dámu.

Příběh napsal a režíroval herec Richard Tanne. Parker Sawyers hraje mladého Baracka, Tika Sumpterová Michelle. Odehrává se na prvním rande a točil se letos v létě v reálných kulisách Chicaga.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Tanne ještě nikdy celovečerní film nerežíroval a ani protagonisté se zatím nedají  považovat za špičkové herce. Bývalá modelka Sumpterová se objevovala hlavně v telenovelách a ve vedlejších rolích ve filmech Salt (2010), What's Your Number? (2011), Think Like a Man (2012) a Sparkle (2012). Sawyers si zahrál ve filmech Survivor (2015), Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) či Třicet minut po půlnoci (2012).

Festival Sundance 2016 vypukne 21. ledna v Park City v Utahu a potrvá deset dní. Akce byla založena Robertem Redfordem, který tak chtěl podpořit nezávislé filmaře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám