Hlavní obsah

Nové knihy: Chamberlainová, Swanson, Baňková a další

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se svátky přinášejí pestrou nabídku románů, detektivek, úvah o životě, procházek po hospodách s velkou historií, životopisných knih a samozřejmě i komiksů – pro dospělé i pro děti.

Článek

Mary Chamberlainová:

Švadlena z Dachau

Nové knihy

Autorka líčí, jak cílevědomou a talentovanou osmnáctiletou Adu semelou neúprosná kola dějin, a to nejen prostřednictvím německých nepřátel, ale i patriarchální společnosti v domácí Británii. Píše s dokonalou znalostí historického prostředí i všedních osudů obyčejných lidí.

Argo, přeložila Barbora Puchalská Punge, 328 stran, 348 Kč

Peter Swanson:

Na zabití

Nové knihy

Úspěšný podnikatel Ted Severson se při čekání na odložený let z Londýna do Bostonu setká s neznámou Lily. Z nezávazné konverzace se vyklube důvěrná hra na pravdu a přiopilý Ted se svěří, že ho jeho manželka podvádí. Lily zcela vážně prohlásí, že mu ženu pomůže zabít...

Paseka, přeložila Denisa Škodová, 320 stran, 299 Kč

Amos Oz, Fania Oz-Salzbergerová:

Židé a slova

Nové knihy

Známý spisovatel a jeho dcera, uznávaná historička, napsali text strhující hravostí a provokativností. S nečekaným humorem se v něm význam slov a ústní i písemné slovesnosti pro židovský národ demonstruje na biblické Písni písní i filmech Woodyho Allena.

Paseka, přeložily Lenka Bukovská a Mariana Fisher, 32 stran, 269 Kč

Markéta Baňková:

Maličkost

Nové knihy

Autorka opět spojuje beletristický text s vědeckými motivy. Tentokrát je tématem biologie. Pod maskou černé komedie se skrývá zkoumání lidské identity. Jsme nástrojem vlastních genů? A jak ovlivňují naše myšlení paraziti?

Argo, 256 stran, 289 Kč

Zdeněk Zikmund:

Na levém křídle Edvard Beneš

Nové knihy

První sportovní biografie Edvarda Beneše představuje prezidenta jako hráče juniorky a celoživotního člena SK Slavia Praha, přibližuje jeho vztah k dalším sportovním odvětvím, zkoumá společenské souvislosti fotbalu, vnitřní politiku a diplomacii v kopačkách.

Olympia, 246 stran, 299 Kč

Charles Moore:

Margaret Thatcherová

Nové knihy

Autorizovaná biografie přináší barvitý obraz života jedné z nejmocnějších žen v historii lidstva. První díl začíná narozením Margaret Richardsové v rodině metodistického kupce v anglickém venkovském městečku a končí vítězstvím ve válce o Falklandy roku 1982.

Nakladatelství Lidové noviny, přeložil Jiří Zbořil, 1000 stran, 999 Kč

Jakub Deml:

Korespondence

Nové knihy

Pátý svazek edice představuje rozsáhlý rukopis z let 1950–1951, kdy autorovy práce nesměly vycházet. Ztvárnil v něm své svědectví o Josefu Florianovi i vzpomínky na vlastní životní cestu kněze, básníka a vydavatele od počátku 20. století do jeho poloviny.

Dauphin, 240 stran, 268 Kč

Lukáš Berný:

Kde pijí múzy 2

Nové knihy

S podtitulem Za kumšterm po lokálech autor v dalším díle volné série vypráví historii pražské Jelínkovy pivnice, už zaniklého salonu U Modré štiky i U Vejvodů. A připomíná osudy jak majitelů, tak i kulturní elity, jako byl primátor Jan Podlipný, Hašek či Waldemar Matuška.

Sanch, 144 stran, 473 Kč

Stanislav Musil:

Sláva a zánik starých pražských pivovarů 3

Nové knihy

Závěrečný svazek série je přehledem pivovarů na území Malé Strany, Hradčan a Vyšehradu, které se udržely v činnosti minimálně do poslední čtvrtiny 19. století. Součástí jsou medailónky význačných sládků i dosud nepublikované soukromé poznámky pamětníků.

Plot, 428 stran, 589 Kč

Aleš Kot:

Zero 2: V srdci všeho

Nové knihy

Akční komiksová špionážní mozaika příběhů, které dohromady dávají osudy agenta jménem Edward Zero. Člověka, který byl od dětství formovaný do podoby všeho schopného robota. Bylo mu přislíbeno, že jednou zachrání svět, ovšem zdá se, že se mu podařil pravý opak.

Crew, přeložil Filip Škába, 160 stran, 369 Kč

Renaud Collin:

Mimoni 2: Příšerná panika

Nové knihy

Téměř padesát stránek příběhů ze života potřeštěných žluťáků. A tentokrát se k vašim malým oblíbencům přidá i fialový postrach a způsobí mezi mimoni pořádnou paniku – a vám pořádné záchvaty smíchu.

Crew, přeložil Richard Podaný, 48 stran, 149 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám