Hlavní obsah

Pink Floyd vydali své první nahrávky z roku 1965

Novinky, Stanislav Dvořák

Bez jakékoliv publicity vydali Pink Floyd v limitované edici EP se šesti songy s názvem 1965 – Their First Recordings.

Foto: Profimedia.cz

Pink Floyd v 60. letech

Článek

Na nahrávkách se podíleli Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright a Rado Klose, spolužák Waterse a Barretta. V té době byla tato parta známá jako Sigma 6 a The Abdabs.

„K výročí padesáti let od nahrání těchto skladeb Pink Floyd vydali limitovanou edici singlů s prvními nahrávkami,” uvedla skupina v tiskovém prohlášení. Mimo Velkou Británii však o vydání 1000 kusů desky nikdo nevěděl. Skupina proto dodala, že koncem příštího roku by chtěla nahrávky ve fyzické formě zpřístupnit.

Jde o coververze i o původní skladby Syda Barretta (Remember Me, Lucy Leave, Double O Bo a Butterfly) a Rogera Waterse (Walk With Me Sydney). Můžete na nich zaslechnout také background vokály Juliette Galeové, která si později vzala Wrighta.

Jak poznamenává server Rollingstone, hlavním smyslem vydání stařičkých rarit zřejmě nebylo udělat radost pár lidem, ale to, že podle britských zákonů nahrávkám končí ochrana proti volnému kopírování. Vydání má prodloužit copyright a zabránit tomu, aby spadly do kateogrie volně šiřitelné hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám