Hlavní obsah

FilmAsia představí filipínskou a jihokorejskou kinematografii

– Praha

Součástí jedenáctého ročníku festivalu FilmAsia bude historicky první rozsáhlejší přehlídka filipínského filmu v České republice. Od 4. prosince na ní bude uvedeno šest snímků. Představí se i šest jihokorejských filmů.

Foto: FilmAsia

Záběr z filipínského snímku Čingischán

Článek

Filmy budou pokrývat celou historii filipínské kinematografie. Uvedeny budou tři snímky současných tvůrců a tři historické snímky. Přehlídku v kině Světozor zahájí 4. prosince první filipínský velkofilm, historická freska Čingischán, z roku 1950, která byla uvedena na festivalu v Benátkách.

Ke zhlédnutí bude i snímek s filipínskou superhrdinkou Darnou z roku 1980 a politický snímek Dekada ’70 o boji s Marcosovou diktaturou z roku 2002.

Současnou tvorbu přibližuje politické drama Šedé volby i další politicko-romantický snímek o vzpouře mládí Lihis a snímek Sonáta.

Zbytek festivalu do středy 9. prosince bude věnován jihokorejské kinematografii, přičemž se představí především nová díla, jako je letošní Veterán o vyšetřování nehody, za kterou mohl stát rozmazlený milionářský synek. Óda na mého otce vypráví o korejské válce, kde dvanáctiletý Duk-so utíká s rodinou do Pusanu, cestou přichází o otce a nezbyde mu než se stát hlavou rodiny.

Královský krejčí je historické kostýmní drama. Další historický film admirál Bouřlivé vody vypráví o boji proti japonské invazi z roku 1597. Naopak Vášeň a popel je komorní drama ze současnosti. Mysteriózní drama o lásce Vnitřní krása je o mladíkovi, který se od osmnácti let probouzí pokaždé v jiném těle. V jeho roli se vystřídalo 123 herců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám