Hlavní obsah

Aneta Langerová pokračuje v turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystoupením v Městském divadle v Kolíně odstartovala zpěvačka Aneta Langerová 1. prosince podzimní českou část Na Radosti Tour 2015.

Foto: Barbora Hrdá

Aneta Langerová stále těží z alba Na Radosti.

Článek

Na programu jsou koncerty v Teplicích (2. prosince), Jablonci nad Nisou (3.), Olomouci (6.), Třinci (7.), Orlové (8.), Zlíně (9.), Valašském Meziříčí (10.), Hodoníně (11.), Mikulově (12.), Českých Budějovicích (15.), Táboře (16.), Prachaticích (17.), Uhříněvsi (19.) a v Praze (20.).

„Ve srovnání s první částí turné, která proběhla na jaře, jsme udělali v programu drobné úpravy,“ prozradila Právu zpěvačka. „Jinak jsme ale byli s dramaturgií spokojeni, ostatně i proto jsme se rozhodli představit ho dalším lidem.“

Dodala, že touto sérií turné k nahrávce Na Radosti neskončí. „Budeme pokračovat i příští rok, a to nejenom vystoupeními v sálech, ale také venku. A nepůjde jen o festivaly, chtěli bychom odehrát i nějaké vlastní open air koncerty. Budeme také pokračovat v hraní s filharmonickými orchestry,“ řekla.

Před měsícem uvedla Langerová videoklip k písničce Tragédie u nás na vsi, která je součástí alba Na Radosti. „Klip je postavený na vině a nevině člověka, u kterého nevíme, jestli svou milou zabil, anebo ne. Je to sociální sonda na téma, jakým způsobem se lidé staví k neobjasněným případům, jaké jsou jejich předsudky a jak moc prosazují svou pravdu,“ vysvětlila Právu Langerová.

Několik týdnů předtím natočila se slovenskou skupinou Korben Dallas a Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu písničku a videoklip Sen.

„Měli jsme připravený duet a přemýšleli o tom, s kým bychom ho nazpívali. V té době přišel náš bubeník s Anetiným albem Na Radosti. Byl to pro nás příjemný šok, imponuje nám jeho autentičnost. Nabídli jsme jí tedy účast v písničce a ona souhlasila,“ říká zpěvák a kytarista Korben Dallas Juraj Benetin.

„Když mi Korben Dallas nabídli nazpívat duet, nabyla jsem dojmu, že mu mohu dát něco ze sebe, a rozhodla jsem se to přijmout,“ vysvětlila Langerová.

Foto: archív A. langerové

Aneta Langerová zpívala s Korben Dallas i živě.

Korben Dallas vydali písničku na svém novém albu Kam ideme, na němž prezentují své skladby s uvedeným orchestrem a také dvě nové, z nichž jednou je právě duet s Langerovou.

„Text k písničce Sen jsem napsal původně ve slovenštině, ale z pohledu ženy. Měl jsem asi dva tři týdny, během nichž jsem napsal sérii textů z tohoto úhlu pohledu,“ vysvětluje baskytarista Lukáš Fila.

„Když jsem ho pak předělával na duet a Anetinu část překládal do češtiny, zůstaly mi v něm nějaké jazykové hlouposti. Aneta se ale ozvala a napravili jsme je,“ dodává ještě.

Videoklip už na serveru YouTube zhlédlo více než třiadevadesát tisíc lidí. Langerová, Korben Dallas a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu písničku zahráli naživo letos v červenci na festivalu Pohoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám