Hlavní obsah

Spielberg potvrdil záměr natočit Indiana Jonese 5 s Fordem

Americký režisér Steven Spielberg chce natočit páté pokračování filmové série o dobrodružném archeologovi Indiana Jonesovi, a to dříve, než nyní 73letý představitel hlavního hrdiny Harrison Ford oslaví 80. narozeniny. Oscarový režisér to řekl v Paříži, kam přijel na středeční premiéru svého nového thrilleru Most špiónů. Ten se začne v Česku promítat ve čtvrtek.

Foto: Lucasfilm

Indiana Jones (Harrison Ford)

Článek

„Doufám, že natočím pátého Indiana Jonese dříve, než Harrisonu Fordovi bude 80 let. No a je nutné říci, že já také nemládnu,” zdůraznil 68letý americký filmový tvůrce v rozhovoru pro francouzskou rozhlasovou stanici RTL.

První film o Indianu Jonesovi, s názvem Dobyvatelé ztracené archy, se objevil v roce 1981, a zatím poslední, Indiana Jones a Království křišťálové lebky, v roce 2008. Spielberg už dříve řekl, že pokud by Harrison Ford nesouhlasil s natáčením, projekt by byl ukončen.

Přes toto ujištění se objevily spekulace o tom, že stárnoucího herce by mohl zastoupit mladší kolega. V této souvislosti se mluvilo zejména o Chrisi Prattovi, známém například ze Strážce Galaxií nebo Jurského světa. Spekulovalo se i o tom, že Fordovu roli by mohl převzít Shia LaBeouf, který v zatím posledním díle ztvárnil archeologova syna. Podle některých odborných webů by se „Indiana Jones 5“ mohl objevit v kinech v roce 2018. Nyní Spielberg pracuje na vědeckofantastickém filmu Ready Player One podle románu Ernesta Clinea, který by měl nabídnout divákům koncem roku 2017.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám