Hlavní obsah

Události bude moderovat Kubal, Savarová odchází

Novinky, Stanislav Dvořák

Vedoucí zahraničního zpravodajství České televize Michal Kubal se stane od ledna moderátorem hlavního večerního zpravodajského pořadu Události.

Foto: Česká televize

Michal Kubal

Článek

„Michal působí v televizním zpravodajství už více než patnáct let. Od počátku se zaměřuje na zahraničněpolitická témata, prošel si zkušeností válečného zpravodaje i zpravodaje České televize ve Spojených státech a po svém návratu se stal vedoucím zahraniční redakce. Události tak získávají novou osobnost s hlubokou profesní zkušeností,“ řekl ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák k tomu dodává: „Zapojení tak zkušeného novináře, jako je Michal Kubal, do hlavního zpravodajského pořadu České televize zároveň reflektuje význam, který zvláště v současné době přikládáme zahraničnímu zpravodajství, jehož objem ve vysílání stále roste.“

Kubal začínal v redakci zpravodajství České televize v roce 1997. Během své novinářské praxe působil v sedmdesáti zemích včetně Pákistánu, Afghánistánu a  Iráku. V roce 2008 se stal zahraničním zpravodajem České televize ve Spojených státech a po svém návratu začal působit jako vedoucí redakce zahraničního zpravodajství. Od roku 2013 stál v čele týmu dnes úspěšného pořadu Horizont ČT24. Dostal několik novinářských cen.

„Moderování hlavní zpravodajské relace patří ve všech světových stanicích k vrcholům kariéry televizních novinářů. Velmi si vážím takové příležitosti. Je pro mě ctí stát se součástí týmu Událostí,“ řekl Kubal.

Aneta Savarová odchází dočasně ze zdravotních důvodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám