Hlavní obsah

Nová DVD: Kajínek, Ant-man, Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha a Střihoruký Edward

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází filmový příběh nejznámějšího českého vězně Kajínek. Studio Marvel představuje nového člena Avengers ve filmu Ant-man. O úžasné životní pouti světoznámého spisovatele vypráví film Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha. Království za ruce by dal hrdina amerického filmu Střihoruký Edward.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 45. týden

Článek

Kajínek

Nová DVD

Za dvojnásobnou vraždu doživotně odsouzený vězeň nemá co ztratit. Mladá advokátka však urputně usiluje o obnovu jeho procesu. Na druhé straně stojí zkorumpovaní policisté, neústupní soudci a zastrašení svědci. A za vším otázky: co nutí všechny lhát a vyhýbat se pravdě? Kdo stojí v pozadí? A především, co Jiří Kajínek tají?

Kajínek, ČR 2010, krimi thriller, 110 min., režie: Petr Jákl, hrají: Konstantin Lavroněnko, Tatiana Vilhelmová, Bogusław Linda, Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý a další.

Ant-man

Nová DVD

Podvodník Scott Lang je vyzbrojen jedinečnou schopností zmenšit se a při tom znásobit svou sílu. Spojenectví s doktorem Hankem Pymem vzniklo hlavně proto, aby společně ochránili tajemství spektakulárního mravenčího úboru před bezcitnými zločinci. Pym a Lang se pouští do rafinované loupeže přes zdánlivě nepřekonatelné překážky, aby zachránili osud lidstva.

Ant-man, USA 2015, akční sci-fi, 115 min., režie: Peyton Reed, hrají: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Anthony Mackie a další.

Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha

Nová DVD

Coelhovo mládí nebylo tak přímočaré a snadné jako souhrn jeho spisovatelských úspěchů. Jeho mladická bilance by zněla: pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožil v Brazílii v 60. a 70. letech. Nepochopený kluk a rebelující mladík se změnil v muže, který jde za svým snem: stát se slavným a uznávaným spisovatelem.

Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha, Brazílie 2014, životopisný, 112 min., režie: Daniel Augusto, hrají: Enrique Díaz, Fabiula Nascimento, Nancho Novo, Paz Vega a další.

Střihoruký Edward

Nová DVD

Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve, než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě, dokud ho neobjevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Ač si získá obecnou oblibu, přesto vzbuzuje nevraživost závistivých lidí.

Střihoruký Edward, USA 1990, fantasy, 101 min., režie: Tim Burton, hrají: Johnny Depp, Winona Ryderová, Dianne Wiestová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám