Hlavní obsah

Tonda Blaník vyráží dobýt Londýn

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský lobbista Tonda Blaník a jeho tým jedou do Londýna. Na filmovém festivalu Made in Prague, organizovaném Českým centrem Londýn, uvedou deset nejlepších dílů seriálu Kancelář Blaník.

Foto: Stream.cz

Marek Daniel v sitkomu Blaník

Článek

Pro tuto příležitost tvůrci natočili i speciální díl seriálu televize Stream, který proslul odvážným politickým humorem i dobrými hereckými výkony.

Debata s představitelem Blaníka Markem Danielem i režisérem Markem Najbrtem a velká párty Kanceláře Blaník uzavřou festival českého filmu, jehož letošní ročník byl věnován oslavě tvorby výjimečného českého režiséra Vojtěcha Jasného.

„Téměř celý autorský tým pod vedením režiséra Marka Najbrta a herce Marka Daniela přijíždí na pozvání Českého centra uvést britskou premiéru Kanceláře Blaník. Tento internetový kultovní seriál, v němž nechybí humor, parodie i politická nekorektnost, sleduje osudy lobbisty a politického manipulátora Tondy Blaníka, který díky svým konexím a všudypřítomnému telefonu manipuluje českou politiku. Deset nejpopulárnějších dílů, které na základě hlasování vybrali fanoušci seriálu pro festival v Karlových Varech, tak uvidí i diváci v Londýně,” uvedla Petra Jungwirthová.

Foto: 4press

Halka Třešňáková, Marek Daniel a Michal Dalecký v seriálu Kancelář Blaník

Ve speciálním dílu seriálu se na Tondu Blaníka s prosbou o pomoc obrací sám britský premiér David Cameron, když potřebuje poradit, jak na předsedu Evropské rady Donalda Tuska. Jak se Blaník díky službě Google Translate vyrovná i s tímto úkolem, uvidí diváci 28. listopadu.

„Už bylo na čase, aby náš nejlepší národní lobbista Tonda Blaník expandoval do ciziny. A považuji za  opravdu symbolické, že jeho první zahraniční cesta míří právě do staré dobré Anglie, kolébky parlamentní demokracie,“ uvedl k britské premiéře Blaníku režisér Marek Najbrt.

Seriál najdete na Stream.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám